Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/novahier/public_html/vainovalkea/wp-includes/plugin.php on line 600

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home/novahier/public_html/vainovalkea/wp-includes/plugin.php on line 600
Lähi-idän raunioittamisen taustat ja syyt? – Vainovalkea
Home / Ulkomaat / Lähi-idän raunioittamisen taustat ja syyt?

Lähi-idän raunioittamisen taustat ja syyt?

Irakissa tehtiin terrori-isku viime sunnuntaina. Maan terveysministeriön mukaan iskun uhriluku on kohonnut jo yli 290:n. Tämä autopommi on vain yksi seuraus USA:n ja Britannian johtaman liittoutuman ryöstö- ja teurastusretkestä Irakiin, jota valtavirtaisen median mukaan nimitetään Irakin sodaksi.

 

Irakissa tehtiin hiljattain terrori-isku ja maan terveysministeriön mukaan iskun uhriluku oli kohonnut yli 290:n. Tämä autopommi on vain yksi seuraus USA:n ja Britannian johtaman liittoutuman ryöstö- ja teurastusretkestä Irakiin, jota valtavirtaisen median mukaan nimitetään Irakin sodaksi.

Kirjoituksessa käsitellään Lähi-idän kriisiä ja siihen liittyviä taustoja laajemmin.

 

 

Liittoutuneiden hyökkäys Irakiin avasi helvetin portit maahan ja myös koko Lähi-itään. Tästä huolimatta Britannian entinen pääministeri Tony Blair vieläkin puolustaa voimakkaasti valtioterrorismiaan Irakin sodassa.

Irakin sodan jälkeinen Irak

Kuten vastoittain tapahtunut autopommi-isku todistaa, Irak on ajautunut täydelliseen kaaokseen Saddamin kukistumisen myötä. Uutisista voimme seurata aseellisia kahnauksia ja pommi-iskuja tuon tuostakin. Yhdysvaltojen ja Israelin synnyttämä ISIS riehuu pohjoisessa osassa maata.

Perussyyksi kahinointiin ei kannata nimetä muuta kuin sen, että länsiliittouma oli hyökännyt Irakiin 2003. Hyökkäys tapahtui vielä valheellisin perustein, joiden mukaan väitettiin Saddamilla olevan joukkotuhoaseita ja kytkökset terroristijärjestö al-Qaidaan. Mitään joukkotuhoaseita ei löytynyt, eikä yhteyksiä al-Qaidaan pystytty todistamaan.

Miksi Irakiin hyökättiin?

Taustaa

Ensinnäkin lienee tarpeellista mainita, että noin viisi vuosikymmentä sitten dollarin arvon mittana käytettiin kultaa, sittemmin käytännössä öljy korvasi kullan dollarin arvon mittana, tämä synnytti termin ”petrodollari”. Dollaria käytetään valuuttana suurimmaksi osaksi siksi, että Yhdysvaltojen tulot muodostuvat oleellisesti öljyn maksamisesta dollareissa. Jos ei ole dollareita, niitä joutuu ostamaan.1

Yhdysvallat teki Saudi-Arabian (S-A) kanssa öljysopimuksen, jonka mukaan öljyä sai myydä vain dollareita vastaan. Koska S-A oli OPEC:n johtavana maana tehnyt öljysopimuksen, seurasivat muutkin OPEC-maat mukana.1

Saddam halusi myydä öljynsä euroissa.

Professori ja makrotaloustieteilijä Krassimir Petrovin mukaan Yhdysvaltojen voimakkuus tietyillä talouden alueilla perustuu siihen, että vain dollaria voidaan käyttää maksuvälineenä öljystä. Luhistuisiko Yhdysvaltojen imperiumi, jos dollari menettäisi ylivaltansa öljymarkkinoilla? Varmaankin.

Saddam Hussein alkoi vaatia öljysuoritusten maksuvälineeksi euroa vuoden 2000 lopulla, myydäkseen öljyä euromaihin. Niinpä Saddam vaihtoi YK:ssa olevan 10 miljardin dollarin reservinsä euroiksi, tästä innostuivat muutkin maat, kuten esimerkiksi Iran, joka alkoi penätä öljystään korvausta euroina.1

Yllä mainitut Saddamin itsenäiset talouspyrkimykset olivat syynä Yhdysvaltojen ja Britannian johtaman liittouman hyökkäykselle Irakiin 2003. Tekaistun Irakin sodan avulla raunioitettiin Israelin vihaama hallitus ja täten varmistettiin se, että Irak myy jatkossakin öljynsä yksinomaan dollareita vastaan.

Irakiin ei siis hyökätty humanitäärisissä aikeissa. Jos joku väittää, että kysymyksessä olisi ollut ihmisoikeuksiin tähtäävät toimenpiteet, lienee hän joko höperö tai suuri valehtelija.

Mikäli Iran jatkaa itsenäistä linjaa ja on taloudellisesti riippumaton-, lienee todennäköistä, että Iranin kimppuun käydään Israelin ja muiden sionistimafioiden tuella läntisten maiden liittouman välityksellä. Näyttää kuitenkin siltä, että Iran on liian kova vastus asein nujerrettavaksi, niinpä pyrkivät IMF:n kaltaiset valtavat pankit tuhoamaan valtion korruption välityksellä.

Miksi Lähi-itä joutui läntisen valtioterrorin uhriksi?

Saddamin kukistamisen syynä oli siis se, että Irak noudatti itsenäistä talouspolitiikkaa ja oli varteenotettava vastustaja Lähi-idän rauhaa uhkaavalle Israelille.

Libya

Libyan entinen johtaja Muammar Gaddafi pyrki irrottamaan Afrikan maat IMF:n kaltaisten pankkien orjuudesta. Gaddafi valmistautui ottamaan kultadinaarin öljykauppaa varten ja luomaan uuden valuutan ja pankkijärjestelmän, joiden toiminta olisi ollut itsenäistä, ilman ulkomaalaisten toimijoiden vaikutusta.2

Tämä olisi tarkoittanut tähtitieteellisiä tappioita monikansallisille pankeille ja suuryhtiöille. Niinpä Nato hyökkäsi Ranskan ja Yhdysvaltojen johdolla Libyaan, raunioitti hallituksen ja murhasi Gaddafin vuonna 2011.2

 

Presidenttiehdokas Hillary Clinton on Wall Streetin pankkiirien, Goldman Sachsin ja Israelin suosikki.
Presidenttiehdokas Hillary Clinton on Wall Streetin pankkiirien, Goldman Sachsin ja Israelin suosikki.

 

Israelin suosiman presidenttiehdokas Hillary Clintonin tuoreet sähköpostivuodot vahvistavat, että Libyaan hyökkäyksen syy oli Gaddafin talouspolitiikka. Julkitulleessa sähköpostissa ilmenee erikseen kaksi länsimaalaista, jotka molemmat sattuvat olemaan juutalaisia julkisionisteja: Bernard-Henri Lévy ja Ranskan entinen presidentti Nicolas Sarkozy.

Syyria

Syyrian presidentin Bashar al-Assadin mukaan länsi käy sotaa Syyriaa vastaan erityisesti kahdesta syystä: Syyria tukee Israel-vastaista vastarintaa ja ylläpitää kansallistettua rahoitusjärjestelmää.3

Valtaosa maan pankeista, esimerkiksi Syyrian keskuspankki, Syyrian liikepankki, Maataloudellinen osuuspankki, Teollisuuspankki, Kansan luottopankki ja Kiinteistöpankki ovat valtion omistamia.3

About Markku Juutinen

Olen koulutukseltani insinööri ja tradenomi ylempi. Toimin sivutoimisena kirjailijana ja artikkeleiden kirjoittajana, jonka motiiveina on kehittyneen ja oikeudenmukaisen yhteiskunnan saavuttaminen, Suomessa kuin myös kansainvälisesti ajatellen. Harrastan piirtämistä, maalaamista ja kirjallisuutta yleensä.

Check Also

pelastuksen avaimet

VOITTO PERKELEESTÄ Kymmenen Käskyn avulla

Kymmenen Käskyä ovat Raamatun tärkeimmät sanat, sillä ne tulivat Jumalan sormen piirtäminä kahteen kivitauluun. Kymmenen Käskyn voimasta Jordan-virran vedet väistyivät ja Jerikon muurit särkyivät, sillä näihin Käskyihin sisältyy Jumalallinen Voima. Tällainen voima on myös ihmisellä, joka näitä Käskyjä noudattaa siitä syystä, että ne ovat Jumalallisen Järjestyksen Lakeja, eikä vain siksi, että ne ovat yhteiskunnallisia ja moraalisia sääntöjä kaikilla kansoilla. Näillä Käskyillä on luonnollinen eli kirjaimellinen merkitys, henkinen merkitys ja taivaallinen merkitys. Luonnollinen merkitys on ihmistä varten maan päällä, henkinen ja taivaallinen merkitys ovat enkeleitä varten taivaassa, mutta ihminenkin voi ne ymmärtää.