Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/novahier/public_html/vainovalkea/wp-includes/plugin.php on line 600

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home/novahier/public_html/vainovalkea/wp-includes/plugin.php on line 600
GPS-häirintä, Venäjä ja Eurooppa – Vainovalkea
Home / Yhteiskunta / GPS-häirintä, Venäjä ja Eurooppa
sateliitti

GPS-häirintä, Venäjä ja Eurooppa

Suomen vääristelevä Brysselin poliittinen puudeli ja sitä palveleva valtamedia ovat jälleen löytäneet Venäjästä moitittavaa. Nyt Venäjä on kuulemma suurella ”todennäköisyydellä” syyllistynyt valtioterrorismiin aiheuttaessaan gps-häirinnän pohjoisessa sotaharjoituksessa.

Juha Sipilä

Pääministeri Juha Sipilä on johtunut siihen päätelmään, että Venäjä on todennäköisesti ollut Pohjois-Suomessa havaitun gps-häirinnän aiheuttaja. Sipilä kertoi arviostaan Ylen pääministerin haastattelutunnilla Oulussa.

– On teknisesti kohtuullisen helppoa häiritä avoimessa tilassa kulkevaa radiosignaalia ja kyllä se on mahdollista, että Venäjä on ollut tässä häiritsevä osapuoli. Sellaiset kyvykkyydet Venäjällä tiedetään olevan, Sipilä sanoi.

Lapissa häirittiin satelliittipaikannusjärjestelmää Norjassa pidetyn Naton sotaharjoituksen aikana lokakuun loppupuolella. Myös Suomi osallistui harjoitukseen.

Norjan viranomaisten mukaan jo aikaisemmin Norjassa tapahtunut vastaava häirintä on tullut Venäjältä. ”Mitä tässä enää muita todistuksia kaivataan?”

Ulkoministeri Timo Soini totesi GBS-häiriöstä:

– Meille häiriön lähde on ilmeinen, ja Norjalla on sama kokemus.

Eli Brysselin hännänheiluttajilla on ”syyllinen” selvillä, ja se on Venäjä.

Utrikesminister Timo Soini och USA:s utrikesminister Mike Pompeo efter ett möte i USA 16.11.2018.
Ulkoministerit Timo Soini ja Mike Pompeo (USA). Soini kuvittelee, että tämä on oikeata ulkopolitiikkaa, vaikka sitä ei ole.

 

Matti Vanhanen näkee GPS:n liittyviä kysymyksiä

GPS-suunnistuksen häirintä on verrattavissa ilmatilaloukkauksiin ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan Matti Vanhasen mukaan. Vanhanen haluaa selvityksen tapahtuneesta ja vaatii että Suomi reagoi jämäkästi häirintään.

Norjassa annettiin varoitus laajasta GPS häirinnästä jo lokakuun loppupuolella samaan aikaan kun Naton suuri sotaharjoitus, Trident Juncture 2018 alkoi.

– Kyllä tämä on vakava, aivan kuten ilmatilaloukkaukset jotka tapahtuvat fyysisesti lentokoneella. Nykytekniikka mahdollistaa kaikenlaista tietoverkoissa ja näemme myös GPS häirintään liittyviä kysymyksiä. Näillä on vaikutusta siviililentoliikenteen turvallisuuteen, sanoo keskustan Vanhanen.

Gps:n käyttöala on hyvin laaja. Tämä on ajattelematonta toimintaa, että sotilaallisiin harjoituksiin mahdollisesti liittyen aiheutetaan riskitilannetta ja yhteiskunnan toiminnan häiritsemistä. Sitä ei vain voi sietää, totesi Vanhanen.

Suomen poliittinen mafia aiheuttaa itse vaaran Suomelle

Vanhasen pitäisi myös huomioida se, että Suomen yhteiskunnallinen toiminta voi häiriintyä, ja lisäksi suomalaiset voivat ajautua hengenvaaraan poliittisten päättäjien typeryyden tähden. Ovathan päättäjät esimerkiksi sallineet Suomen osallistua parhaillaan Yhdysvaltojen johtoiseen Trident Juncture 2018 sotaharjoitukseen, joka tapahtuu Suomen, Ruotsin ja Norjan ilmatilassa, jossa painopiste harjoituksilla lienee Norjassa. Lisäksi Suomi on lähestynyt isäntämaasopimuksen kautta vaarallisen yksipuolisesti paperijärjestö, Natoa.

Venäjä: emme ole häirinneet GPS-signaaleja

Presidentti Vladimir Putinin puhemies Dimitrij Peskov sanoi tällä viikolla Moskovassa, että hänellä ei ole mitään tietoa siitä, että Venäjä olisi häirinnyt GPS-systeemiä. Hänen mukaansa Venäjää on aikaisemminkin syytetty rikollisesta toiminnasta, mutta usein ilman mitään todellista syytä.

 

Brysselin villakoiria höynäytetään

Venäjä ei ole uhka kenellekään, vaikka sionistisen Yhdysvaltojen puolustusdoktriinin mukaisesti Venäjästä on muodostettu uhkatekijä, johon läntisen koalition täytyy reagoida voimakkaasti.

Tosin lännessä (ennen muuta Yhdysvalloissa) ja Venäjällä vaikuttavat sionistien taloudelliset ja poliittiset eturyhmät, jotka synnyttävät vastakkainasettelua lännen ja Venäjän välille.1;2

Yhdysvaltojen johtama Nato-liittouma käyttää Suomea ja Ruotsia astinlautanaan taloudellisten intressiensä saavuttamiseksi esimerkiksi strategisesti tärkeän arktisen alueen hallitsemiseksi. Muiden muassa tästä syystä tarvitaan vastakkainasettelua ja Venäjän mustamaalaamista.

Yhdysvallat tarvitsevat Natoa astinkivenään Eurooppaan myös siksi, että se saavuttaisi hyötyjä kansainväliselle pankkiirimafialle ja aseteollisuudelle.

Täten Yhdysvaltojen ”puolustusdoktriinin” valtioterroristiseen luonteeseen sisältyy pyrkimys kaikkien niiden valtioiden nujertaminen, jotka tavoittelevat taloudellista omavaraisuutta, itsenäistä rahapolitiikkaan ja irrottautumista dollarin sekä kansainvälisen pankkiirimafian köyhdyttävästä vaikutuksesta.

Luonnollisesti tämä kaikki on seurausta Israel-lobbyn ja muun juutalaisen eliitin vaikutuksesta yhdysvaltojen sisä- ja ulkopolitiikkaan.

Miksi Suomessa puolustusministeri, ulkoministeri ja muu poliittinen johtajisto eivät ymmärrä tätä Naton perimmäistä tarkoitusta Yhdysvaltojen keulakuvana, joka on itse asiassa paperiesikunta, josta tosipaikan tullen ei Suomelle olisi mitään hyötyä. Brysselin villakoirat ajavat Suomen Nato-ansaan vain siksi, että saavat itselleen monenlaisia hyötyjä ja kenties lahjontaa. Tällä tavoin Uusi maailmanjärjestys etenee, ja ihmiset eivät mahda sille mitään, sillä heidät on henkisesti lamautettu sionistien viihteellä ja harhauttavalla tiedonvälityksellä.

 

Kuka aiheuttaa GPS-häirintää?

Suomen vallanpitäjien tulisi muistaa, että Gps-signaalien häirintä ei ole vaikeaa, kirjoittaa Economist-lehti. Vaikka monet maat ovatkin kieltäneet häirintälaitteiden käytön, verkkokaupoista voi tilata jopa satojen metrien etäisyydeltä toimivaa välineistöä.

Häirintälaitteita saa nettikaupoista halvimmillaan noin 70–80 eurolla. Tällaisen ostaja voisi olla esimerkiksi lähettiauton kuski, joka haluaa ajaa ilman tarkkailua. Huomionarvoista on, että sama vekotin voi kuitenkin häiritä myös lähialueen muuta gps-signaaliliikennettä sekä matkapuheluita.

GPS on asiantuntijan mukaan ominaisuuksiltaan systeemi, jonka toimintaa osaavan toimijan on helppo sotkea.

–Sen häirintä on helppoa, koska GPS-signaali on heikko. Häirinnässä signaali peitetään voimakkaammalla signaalilla, kertoo Maanpuolustuskorkeakoulun sotilasprofessori (evp.) Mika Hyytiäinen.

–Valmius siihen on jokaisella teknisellä armeijalla, sanoo Hyytiäinen.

Siis Nato-johtoiset joukot ovat voineet myös itse aiheuttaa GPS-singnaalien häirintää, ja niitä on voinut aiheuttaa kuka tahansa.

 

Venäjä, Suomi ja Eurooppa

Suomessa poliittisten päättäjien tulisi huomioida se tosiasia, että Suomeen ei voida saada niin myönteisiä ulkopoliittisia ratkaisuja, jotka muuttaisivat maamme maantieteellistä asetelmaa. Kuitenkin poliittiset asetelmat ovat herkkiä muutoksille. Paasikiviläinen lähtökohta tulee väistämättä säilymään, Venäjä säilyy tulevaisuudessakin naapurinamme. EU:n ja Yhdysvaltojen harjoittama suurvaltapolitikointi vaikuttaa Venäjään, ja Suomen tulisi asemoitua siihen neutraalisti. Venäjä on Suomelle mahdollisuuksien maa. Suomessa ei ole EU:n takia omaa ulkopolitiikkaa.

Venäjällä on ollut koko ajan käynnissä lähestymisprosessi Eurooppaan pyrkiessään kolmeen päätavoitteeseen EU:n suuntaan: yhteinen talousalue, viisumivapaus sekä osittainen mahdollisuus vaikuttaa EU:n päätöksentekoon, koskien esimerkiksi Natoa. EU ei ole kuitenkaan antanut Venäjälle mahdollisuutta vaikuttaa EU:n päätöksentekoon. Venäjä haluaa integroitua EU:n ja Euroopan kanssa, mutta vapautensa säilyttäen.

Venäjä on tavallinen valtio, eikä sillä ole mitään tarkoitusta harjoittaa sotaisaa suurvaltapolitiikkaa, eikä sillä olisi mitään tarkoitusta hyökätä yksistään Suomeen jo pitkän rajalinjan takia.

EU ja Yhdysvallat ovat itse aiheuttaneet ristiriitoja Venäjän kanssa harjoittamalla brutaalia suurvaltapolitiikkaa Ukrainan suhteen.

 

Lopuksi

Suomen villakoirat räyhäävät GPS-jutun suhteen syyttämällä siitä suin päin Venäjää, mikä todistaa jälleen, kuinka epäviisaasti Suomessa käyttäydytään ulkopolitiikassa. Siinä mielistellään häntää heiluttaen Yhdysvaltojen johtamaa Nato-koalitiota ja sen ”näin on sovittua” linjaa.

Markku Juutinen

 

Lähteet

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/paaministeri-sipila-venaja-lienee-gps-hairinnan-takana/7159810#gs.c=k0PPU

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/vanhanen-lapin-gps-hairinta-selvitettava-ja-suomen-reagoitava/7157882#gs.YE0_6CU

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ulkoministeri-soini-venajan-suomen-suurlahettilas-on-pyydetty-keskusteluihin-gps-hairinnan-takia/7167330#gs.uKkHrHA

https://svenska.yle.fi/artikel/2018/11/16/timo-soini-mote-pa-mandag-med-rysslands-ambassador-om-gps-storningen-i-lappland

https://helda.helsinki.fi/handle/10138/193647

https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/dosentti-pertti-multanen-radio-deissa-ihmisoikeudet-ovat-usein-vain-pelkka-savuverho-jonka-taustalla-ovat-suurvaltojen-itsekkaat-edut/

http://www.economist.com/news/international/21582288-satellite-positioning-data-are-vitalbut-signal-surprisingly-easy-disrupt-out

https://www.satakunnankansa.fi/a/201304207

https://www.eduskunta.fi/fi/tietoaeduskunnasta/julkaisut/documents/tuvj_2+2007.pdf

https://www.foreignaffairs.com/articles/russia-fsu/2014-08-18/why-ukraine-crisis-west-s-fault

 

  1. Toivo Martikainen, Katri Pynnöniemi ja Sinikukka Saari (2016). Venäjän muuttuva rooli Suomen lähialueilla: Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan julkaisusarja; Suuri maa, pitkä kvartaali (2003) Sitra. Tapani Mäkinen. Saatavilla (alkaen sivulta 25). http://www.sitra.fi/julkaisut/Raportti48.pdf; International. (20.12.2013); Mikhail Khodorkovsky, pardoned by Putin, arrives in Berlin: http://nsnbc.me/2013/12/20/mikhail-khodorkovsky-pardoned-by-putin-arrives-in-berlin/ ; The Times of Israel (23.11.2015). Russia’s New Tsar: http://blogs.timesofisrael.com/russias-new-tsar/; The World’s Billionaires: http://www.forbes.com/profile/arkady-rotenberg/
  2. Robert Bideleux, Ian Jeffries: A History of Eastern Europe: Crisis and Change.. Psychology Press, 1998; Wilton, Robert (2000). ROMANOVIEN VIIMEISET PÄIVÄT Kuinka tsaari Nikolai II ja hänen perheensä murhattiin. Tabernaculum Dei ry; Steinhauser, Karl (1994). EU huomispäivän super-Neuvostoliitto. Huhmari: Kaprint Ky. S 148; Solženitsyn, Aleksandr (1974). Vankileirien saaristo:(Arhipelag GULAG) 1918-1956 Tukholma: Wahlsröm & Widstrand; Solženitsyn, Aleksandr (2009). 200 vuotta yhdessä; Toivo Martikainen, Katri Pynnöniemi ja Sinikukka Saari (2016). Venäjän muuttuva rooli Suomen lähialueilla: Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan julkaisusarja; Suuri maa, pitkä kvartaali (2003) Sitra. Tapani Mäkinen. Saatavilla (alkaen sivulta 25). http://www.sitra.fi/julkaisut/Raportti48.pdf; International. (20.12.2013); Mikhail Khodorkovsky, pardoned by Putin, arrives in Berlin: http://nsnbc.me/2013/12/20/mikhail-khodorkovsky-pardoned-by-putin-arrives-in-berlin/; The Times of Israel (23.11.2015). Russia’s New Tsar: http://blogs.timesofisrael.com/russias-new-tsar/; The World’s Billionaires: http://www.forbes.com/profile/arkady-rotenberg/; Gaaze, Konstantin (2014). ”Poker dlja odnogo”. Newtimes.ru (Novoje Vremja), 1.9.2014: http://www.newtimes.ru/articles/detail/86540; Tyler Durden (3.4.2014). Zero Hedge. Guest Post: Russia Is Dominated By Global Banks, Too: http://www.zerohedge.com/news/2014-04-03/guest-post-russia-dominated-global-banks-too; Stone, Joe (2.4.2015). The world needs 70 percent more food by 2050. Here’s how we can do it.

About Markku Juutinen

Olen koulutukseltani insinööri ja tradenomi ylempi. Toimin sivutoimisena kirjailijana ja artikkeleiden kirjoittajana, jonka motiiveina on kehittyneen ja oikeudenmukaisen yhteiskunnan saavuttaminen, Suomessa kuin myös kansainvälisesti ajatellen. Harrastan piirtämistä, maalaamista ja kirjallisuutta yleensä.

Check Also

Rothschild kartalla

Läntisillä valtioilla ei ole vielä itsenäistä finanssipolitiikkaa ollutkaan

Hiljattain Vastavalkeassa ihmeteltiin sitä, ovatko keskuspankit kaappaamassa vallan valtiolta? Varmaa lienee, että keskuspankit ja kansainvälinen rahoitusmaailma yleensä ovat vahvistamassa hegemoniaansa valtioiden sisällä. Mutta valtaa ei keskuspankkien tarvitse valtioilta kaapata, sillä länsimaisten valtioiden taloudellinen riippumattomuus on ollut menetettynä jo ainakin sata, tai satoja vuosia. Keskuspankit ja globaalit laillistettuun ryöstöön perustuvat rahoituslaitokset ovat sanelleet jäätävät ehtonsa niin Euroopan unionille kuin yksityisille valtioille. Mutta kuten sanottu, keskuspankkien hegemoniaa voidaan aina vahvistaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *