Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/novahier/public_html/vainovalkea/wp-includes/plugin.php on line 600

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home/novahier/public_html/vainovalkea/wp-includes/plugin.php on line 600
Julian Assangen pidätys, Wikileaks ja Irakin sodan 2003 huomiot – Vainovalkea
Home / Ulkomaat / Julian Assangen pidätys, Wikileaks ja Irakin sodan 2003 huomiot
Assange

Julian Assangen pidätys, Wikileaks ja Irakin sodan 2003 huomiot

Wikileaksin perustaja ja johtohahmo Julian Assange pidätettiin 11. huhtikuuta 2019 Lontoossa. Pidätys tapahtui Ison-Britannian poliisin toimesta Ecuadorin suurlähetystössä Lontoossa. Assange oli pysytellyt seitsemän vuotta viranomaisten ulottumattomissa saatuaan turvapaikan Ecuadorin suurlähetystöstä. Ecuadorin nykyinen sekä korruptiosta epäilty presidentti Lenín Morenon antoi kuitenkin eilen peruuttaa turvapaikkapäätöksen, josta seurasi välitön pidätys.

Assangen pidätys, vastaaminen syytteisiin ja paljastukset

Moreno myös salli Britannian poliisille vapaan pääsyn maan suurlähetystöön Assangen pidättämistä varten.1

Ison-Britannian viranomaisten mukaan Assange pidätettiin Yhdysvaltain pyynnöstä.2

Yhdysvaltojen syytekirjelmän mukaan Yhdysvaltain armeijan entinen analyytikko Chelsea Manning oli luovuttanut Assangelle osan puolustusministeriön tietokonejärjestelmien salasanoista vuonna 2010.2 Siten Assangen avustamana, Manningin onnistui julkaista osan Yhdysvaltain hallinnon salassa pidettävää aineistoa, jotka paljastivat myös Yhdysvaltojen armeijan rikoksia.

Assange kuljetettiin oikeustalolle, missä hän joutui heti vastaamaan kahteen syytteeseen, jotka koskivat lainrikkomuksia Britanniassa. Uutisten mukaan hän oli rikkonut ehdonalaisuusmääräyksiä ja pakoillut Yhdysvaltain karkotusmääräystä.2

Assangen asianajaja ilmoitti oikeudessa päämiehensä olevan syytön.

 

Yhdysvaltojen syytteet valmiina

Yhdysvaltalaiset syyttäjät ovat nostaneet Assangea vastaan syytteet tietokonehakkerointiin liittyvästä operoinnista. Oikeusministeriön arvion mukaan hakkerointisyytteistä voi saada viiden vuoden tuomion.

Assangen asianajajan mukaan Yhdysvaltoihin karkotus olisi hänen päämiehelleen hengenvaarallinen.

 

Yhdysvaltain armeijan tekemät rikokset3

(Muutamia esimerkkejä)

Amerikkalaiset väittivät, ettei Irakin sodan uhrien lukumäärästä ole täsmällistä tietoa. Vuonna 2010 paljastuneista asiakirjoista selvisi kuitenkin yksityiskohtia yli 109 000 uhrin kuolemasta: nimet, kuolintavat sekä kuolinpaikat. Yhdysvaltain presidentti George W. Bush sanoi maan armeijan tekevän parhaansa, jotta siviiliuhreilta vältyttäisiin, mutta uhreista peräti 66 000 oli siviilejä.

Amerikkalaiset eivät tutkineet kidutus- tai murhaväitteitä, jos kyseessä olivat irakilaisten maanmiehiään kohtaan tekemät rikokset. Kun sotilaat raportoivat tapauksista esimiehilleen, joukkoja kehotettiin – joskus lakimiesten välityksellä – jättämään asia sikseen ja vaikenemaan.

Sotapäiväkirjojen mukaan armeija seurasi sivusta, kun Irakissa tapahtui vuosien 2004 ja 2009 välisenä aikana yli 32 500 erittäin raakaa murhaa. Yli 160 uhreista oli lapsia.

Liittoutuneet perustelivat hyökkäystään Irakiin maan yhteyksillä terroristijärjestö al-Qaidaan. Nyt julkitulleissa asiakirjoissa al-Qaida mainitaan kuitenkin vain seitsemän kertaa esimerkiksi vuoden 2004 aikana, eikä silloinkaan kuolintapausten yhteydessä. Miehityksen jälkeen tilanne paheni: vuonna 2008 al-Qaida-merkintöjä on jo peräti 8 208 ja tuolloin terroristijärjestö on osallisena lähes 1 300 siviilin surmaan.

Vankien kidutus oli kohutun Abu Ghraibin skandaalin jälkeenkin säännöllistä.

Joukot teloittivat irakilaisia kylmänverisesti siinäkin tapauksessa, että nämä selkeästi ilmaisivat haluavansa antautua.

Lasten ja siviilien murhat tallenteena


Yhdysvaltojen sotilaat murhasivat myös ra’asti pakettiautossa istuvat lapset.

Wikileaksin julkaisemista videoista paljastuu julma totuus: Yhdysvaltain armeija murhasi Bagdadissa armottomasti ja ivaillen turvallisesti Apache-helikopterista käsin pieniä lapsia ja muita siviilejä. On kauhistuttavaa ajatella, että demokraattisten valtioiden kaapua kantavat EU-maat eivät tuomitse näitä raakoja ihmisoikusrikkomuksia.


Ruutukaappaus Bagdadista helikopterista kuvatusta videosta. Lentäjien keskustelua juuri ennen ampumista.

Videon voi katsoa tästä linkistä. Se sisältää väkivaltaisia kohtauksia, eikä sitä suositella herkille. Yhdysvaltain armeija on myöntänyt, että tallenne on aito.

 

Yhdysvallat ja sen tietyt liittolaiset ovat sotarikollisia ja valtioterroristeja

WikiLeaksin kanssa yhteistyötä tehneen Phil Shinerin mukaan 2010 julkitulleet kidutustapaukset ovat olleet vasta alkusoittoa.

– Me emme ole edes julkaisseet kaikista pahimpia yksityiskohtia. Ette voi kuvitella, mitä kaikkea olemme löytäneet. Karmeimmat asiat ovat vasta edessäpäin.

Kysymyksessä on siis erittäin raa’at ihmisoikeusrikkomukset, joiden olisi pitänyt johtaa syytteeseen sotarikoksista.

Irakin sotaan osallistuneiden maiden hallitukset ovat vähätelleet näitä paljastuksia, ja Suomi on suojellut Yhdysvaltojen ja sen tiettyjen liittolaisten ihmisoikeusrikoksia vaikenemalla niistä. Suomi tyytyy vain mustamaalaamaan EU:n ja Yhdysvaltojen rinnalla Venäjää.

 

Virallinen Britannia puolustelee rikostoveriaan4

Britannian ulkoministeri Jeremy Hunt lausahti, että Assangen harteille ei pitäisi sovitella sankarin viittaa. Hän luonnehti korruptioepäillyistä ryvettyneen Ecuadorin presidentin toimintaa rohkeaksi.

– Ei ole niinkään kyse siitä, että Julian Assange on panttivankina Ecuadorin lähetystössä, vaan siitä, että oikeastaan Assange pitää Ecuadorin lähetystöä panttivankinaan. Tilanne on lähetystölle sietämätön, pakinoi ulkoministeri Hunt tiedotustilaisuudessa.

Britannian pääministeri Theresa May myös piikitteli ja samalla väläytti vihreää valoa Yhdysvalloille tokaisten Assangen pidätyksen osoittavan, että kukaan ei ole lain yläpuolella.

 

Irakin sota (2003–2011)

Esitämme lyhyesti muutamia huomioita vuonna 2003 alkaneesta Irakin sodasta. Nämä tiedot pitäisi olla rivienvälistä luettavissa myös Wikileaksin paljastuksissa.

Syytä on välittömästi huomauttaa, että Wikileaksin paljastamat Yhdysvaltojen ja sen tiettyjen liittolaisten ihmisoikeusrikkomukset ja sotarikokset ovat luonteeltaan instrumentaalisia eli esimerkiksi Yhdysvallat ovat niiden tekijänä välineenä, ja kaiken alulle paneva voima on Yhdysvaltoihin voimakkaasti vaikuttava Israel-lobby, uuskonservatiivit sekä lukuisat näiden järjestöt kuten esimerkiksi AIPAC ja ADL Anti-defamation League –järjestö.

Lyhyesti näistä yllä esitetyistä toimijoista voidaan käyttää nimitystä sionistinen eliitti tai juutalainen eliitti. Kaikki sionistit eivät tosin ole ”juutalaisia”, jotka ovat kuitenkin sionistisen eliitin liikkeelle paneva voimana.

On myös kuriositeettina huomautettava, että monet suomalaiset vaihtomedioiden ylläpitäjät jättävät tämän sionistisen eli juutalaisen eliitin osuuden kokonaan paljastamatta, vaikka kyseinen eliitti on päätekijä muiden muassa Israelin ja Yhdysvaltojen valtioterrorismin, kansainvälisen poliittisen vehkeilyn ja globaalin rahoitusmarkkinoiden kautta syntyneeseen kansallisvaltioiden romahtamiseen ja elintasopakolaisten muuttoliikkeisiin. Tällaiset vaihtoehtomediat syyllistyvät rikoksen salaamiseen ja ihmisten harhauttamiseen. Lyhyesti sanoen Talmud-hengenheimolaiset ovat kaiken pahan alku ja juuri. Tästä huolimatta muutamat vastamedioiden päätoimittajat kehuskelevat omaa julkaisuaan Suomen varteenotettavimpina julkaisuina. Ihmeellistä!

Ensinnäkin esitämme muutaman sanan Yhdysvaltojen uuskonservatiiveista.

Yhdysvaltalainen paleokonservatiivinen juutalaistaustaisen ajattelijan Paul Gottfriedin mukaan5 Yhdysvaltojen uuskonservatiivien vaino kohdistuu niitä eurooppalaisia toimijoita kohtaan, jotka arvostelevat negatiiviseen sävyyn Yhdysvaltojen ulkoministeriötä tai amerikkalaista massamediaa. Esimerkiksi Suomessa tämä saatiin kokea, kun vuonna 2012 ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajana toiminut Pertti Salolainen (kok) arvioi Yhdysvaltain vastustaneen Palestiinan aseman lujittumista YK-äänestyksessä, koska USA:n juutalaisväestöllä on ”sekä rahat että media käsissään aika paljon”.

Gottfried kirjoittaa, että uuskonservatiivien mukaan ”hyviä eurooppalaisia” ovat vain ne, jotka vastaan ottavat käskyjä Yhdysvaltain ulkoministeriöltä ja amerikkalaiselta medialta.

Tunnettuja juutalaistaustaisia uuskonservatiivejä ovat muiden muassa Washington Postin toimittajan Charles Krauthammerin6 ja vuonna 1992 Pentagonin korkea-arvoinen virkamies Paul Wolfowitz,7 joka kirjoitti Wolfowitzin opin Yhdysvaltain ulkopolitiikan perustaksi.

Wolfowitzin doktriinin8 mukaan Yhdysvaltain ulko- ja sotilaspolitiikan keskeisin pyrkimys on

”estää sellaisen uuden kilpailijan ilmaantuminen — niin entisen Neuvostoliiton alueella kuin muuallakin — jonka muodostama uhka Yhdysvaltojen yksinvaltiudelle on entisen Neuvostoliiton suuruusluokkaa.”

Myös vuonna 2003 alkanut Irakin sota oli juutalaisen eliitin aikaansaannos. Juuri ”juutalainen” Paul Wolfowits oli Lähi-idän ”demokratisoimista” tavoittelevan ristiretken visionääri ja Irakin sodan arkkitehti.9

Psykologian professori Kevin MacDonaldin mukaan uuskonservatiiviset toimijat ovat ennen kaikkea eräänlainen sionististien etuja ajava etujärjestö.10 He eivät onnistuneet murhauttamaan Saddam Husseinia 1980-luvulla, mutta sittemmin 2000-luvulla he onnistuivat. Israelilaisen Haaretz-lehden mukaan: ”Irakin sodan aloittivat 25 uuskonservatiivi-intellektuellia, joista suurin osa on juutalaisia. He painostivat presidentti Bushia muuttamaan historian kulkua.11

Irakiin hyökkäykselle oli kaksi todellista syytä: Saddam Hussein alkoi vaatia öljysuoritusten maksuvälineeksi euroa vuoden 2000 lopulla myydäkseen öljyä euromaihin. Niinpä Saddam vaihtoi YK:ssa olevan 10 miljardin dollarin reservinsä euroiksi, tästä innostuivat muutkin maat, kuten esimerkiksi Iran, joka halusi myös öljystään korvausta euroina.12

Toisaalta Irak oli varteenotettava vastustaja Lähi-idän rauhaa uhkaavalle Israelille.

Yllä mainitut Saddamin itsenäiset talouspyrkimykset sekä Israelin tahto nujertaa voimakas Irak olivat syinä Yhdysvaltojen ja Britannian johtaman liittouman hyökkäykselle Irakiin 2003. Syynä eivät siis olleet valheellisin perustein väitetyt Saddamilla olevat joukkotuhoaseet ja kytkökset terroristijärjestö al-Qaidaan. Mitään joukkotuhoaseita ei löytynyt, eikä yhteyksiä al-Qaidaan pystytty todistamaan.

 

Länsimaat suojelevat hirviömäisiä sotarikollisia

Tietyt EU-maat kuten myös Suomi ovat sortuneet hirvittävään moraalittomuuteen ja raukkamaisuuteen omaksuessaan täysin vihamielisen asenteen Assangen pyyteetöntä suurvaltojen hirviömäisten sotarikosten paljastustoimintaa kohtaan. Sitä vastoin nämä länsimaat keskittyvät ivailemaan valta- eli valhemedioidensa kautta nyt julkisuuteen ilmestynyttä Julian Assangen olemusta. Näin nämä länsimaat antavat aukottoman tukensa signaalina Yhdysvaltojen ”erehtymättömälle” puolustusdoktriinille, eli valtioterrorismin ja magaaperien sotarikosten toteuttajalle. Tämä on hyvin riipaisevan häpeällistä myös virallisen Suomen puolesta.

Markku Juutinen

 

Lähteet

1.      DN. (11.4.2019). Ecuadors president: Därför lämnar vi ut Assange. Saatavina: https://www.dn.se/nyheter/varlden/ecuadors-president-darfor-lamnar-vi-ut-assange/

2.      DN. (12.4.2019). Krav på utlämning av Assange vållar politisk strid i Storbritannien. Saatavina: https://www.dn.se/nyheter/varlden/krav-pa-utlamning-av-assange-vallar-politisk-strid-i-storbritannien/

3. Yhdysvaltain armeijan salatut tiedot (2010). WikiLeaks, Channel 4 Dispatches ‘Iraq’s Secret War Files’

4. Yle (11.4.2019). Saatavina: https://yle.fi/uutiset/3-10733855

5. PG. Saatavina: http://www.unz.com/article/do-many-neocons-simply-hate-all-europeans/

6. CK. Saatavina: https://conversationswithbillkristol.org/video/charles-krauthammer/?start=4910&end=5050

7.      PW The Guardian (1.4.2005). The Guardian profile: Paul Wolfowitz. Saatavina: https://www.theguardian.com/world/2005/apr/01/usa.suzannegoldenberg

8.      History Commons. Saatavina: http://www.historycommons.org/context.jsp?item=us_international_relations_41&scale=0#us_international_relations_41

9. Chomsky, Noam (2004). Maailmanvalta vai maailmanloppu? Otava. S. 187, 284, 333

10. KM. Saatavina: http://www.kevinmacdonald.net/understandji-3.htm

11. Haaretz. Saatavina http://www.haaretz.com/israel-news/white-man-s-burden-1.14110  

12. Krassimir Petrov (23.1.2006)- Reference: LeMetropole Cafe: Saatavilla: http://www.masternewmedia.org//#ixzz4Dl8Torno; Krassimir Petrov (29.9.2004). Oil performance in a worldwide depression. Saatavilla: https://www.oroyfinanzas.com/en/2004/09/oil-performance-in-a-worldwide-depression/; Krassimir Petrov (17.1.2006). The Proposed Iranian Oil Bourse. Saatavilla: http://www.resilience.org/stories/2006-01-17/proposed-iranian-oil-bourse

Viittaukset

http://www.collateralmurder.com/

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2010102312573765

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/7-vuoden-piileskely-suurlahetystossa-on-tehnyt-tehtavansa-nain-julian-assange-on-muuttunut-erakkokautensa-aikana/7362524#gs.5e8b3p

About Markku Juutinen

Olen koulutukseltani insinööri ja tradenomi ylempi. Toimin sivutoimisena kirjailijana ja artikkeleiden kirjoittajana, jonka motiiveina on kehittyneen ja oikeudenmukaisen yhteiskunnan saavuttaminen, Suomessa kuin myös kansainvälisesti ajatellen. Harrastan piirtämistä, maalaamista ja kirjallisuutta yleensä.

Check Also

Suomea painostettiin EU:sta hyväksymään EU-elvytyspaketti ja pääministerin kanslia salasi uhkailun

Pääministerin kanslia on salannut EU:n elpymisvälineuhkauksen yksityiskohdat. Ylen mukaan Euroopan unionista on uhattu Suomea ”ennennäkemättömällä …