Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/novahier/public_html/vainovalkea/wp-includes/plugin.php on line 600

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home/novahier/public_html/vainovalkea/wp-includes/plugin.php on line 600
Trumpin asettamat tuontitullit ja globaali talouskriisi – Vainovalkea
Home / Yhteiskunta / Trumpin asettamat tuontitullit ja globaali talouskriisi
Monikansallisen rahaeliitin ennustusten mukaan maailma olisi jälleen syöksymässä hyvinkin pian uuteen globaalin talouskriisiin. Sijoittajat ovat yksistään Yhdysvalloissa vetäneet viikon kuluessa kymmeniä miljardeja dollareita pois osakemarkkinoilta pelätessään suurromahduksen vaanivan nurkan takana. Myös keskuspankit ovat ympäri maailmaa eläytyneet amerikkalaissijoittajien huoleen. Lisäksi Trumpin määräämät tuontitullit tarjoavat oman teatterinumeronsa poliittiselle areenalle.

Trumpin asettamat tuontitullit ja globaali talouskriisi

Monikansallisen rahaeliitin ennustusten mukaan maailma olisi jälleen syöksymässä hyvinkin pian uuteen globaalin talouskriisiin. Sijoittajat ovat yksistään Yhdysvalloissa vetäneet viikon kuluessa kymmeniä miljardeja dollareita pois osakemarkkinoilta pelätessään suurromahduksen vaanivan nurkan takana. Myös keskuspankit ovat ympäri maailmaa eläytyneet amerikkalaissijoittajien huoleen. Lisäksi Trumpin määräämät tuontitullit tarjoavat oman teatterinumeronsa poliittiselle areenalle.

Trumpin suosimat tuontitullit

Trumpin ”kauppasota” tuontitulleineen on ollut kiihkeästi esillä valtamedioiden sivuilla.

Noin vuosi sitten G7-maiden valtiovarainministerit tuohtuivat Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin päätöksestä nostaa teräksen tuontitullin 25 prosenttiin ja alumiinin 10 prosenttiin. Euroopan unionia, Kanadaa sekä Meksikoa koskevat korotukset astuivat voimaan 1.6.2018 perjantaina.

–Kauppasota voi alkaa muutaman päivän päästä, Ranskan valtiovarainministeri Bruno Le Maire sanoi BBC:n mukaan.

Kiina puolestaan tuolloin ilmoitti, että sille asetettavat mahdolliset tullit voivat pysäyttää Yhdysvaltojen kanssa käytävät kauppaneuvottelut.

Trump määräsi Kiinalle tullimaksuja 50 miljardin dollarin arvosta jo maaliskuussa, mutta maksut jäädytettiin aikaisemmin kesäkuussa 2018. Tämän jälkeen Valkoinen talo oli ottanut ne uudelleen esille.

–Kiinan ja Yhdysvaltojen sopimusten pitäisi perustua molemminpuolisuuteen eikä kauppasodan lietsomiseen, Kiina hallinto sanoo lausunnossaan CNN:n mukaan.

Trumpin kannattamat tuontitullit ovat poliittista teatteria

Yhdysvalloissa, kuten muissakin länsimaissa harjoitettiin menneinä vuosisatoina taloudellista nationalismia, minkä välityksellä taloudellinen kasvu myös käynnistettiin. Taloudellinen nationalismi määrittyy uusmerkantilismiksi, joka tarkoittaa omavaraistalouteen soveltavaa protektionistia.

 

Yllä mainitun taloudellisen nationalismin mukaan Yhdysvallat, ja läntiset maat yleensä ostivat raaka-aineensa ulkomailta mahdollisimman halvalla, minkä jälkeen niistä jalostettiin kotimaassa priimatuotteita. Tällainen menetelmä mahdollisti kotimaiselle tuotannolle mahdollisimman korkean katteen, ja kotimaisten yhtiöiden toiminta oli siten ennätyksellisen kannattavaa. Pitäisi olla täysin realistista, että aidot voitot toteutetaan maissa, joissa raaka-aineet kehitetään valmiiksi tuotteiksi.

Mutta nämä Trumpin kannattamat tuontitullit muiden muassa alumiinille sekä teräkselle eivät edusta alkuperäistä taloudellista nationalismia. Trumpin tullit korottavat ulkomailta tuotavien raaka-aineiden hintaa toisin sanoen amerikkalaisten yritysten tuotantokustannuksia. Näin menetellen amerikkalaisten yrityksien kannattavuus laskee.

Tässä yhteydessä on syytä täsmentää, että on aivan eri asia tuodaanko maahan halvalla raaka-aineita vai valmiina halpatuotteita. Edellinen tietysti edistää aidosti teollisuuden kannattavuutta ja taloutta kotimaassa, mutta jälkimmäinen tekee kotimaisen tuotannon kannattamattomaksi. Valmiiksi jalostetuille halpatuotteille voitaisiin siten soveltaa tulleja.

Trumpin tullit ovatkin pelkkää poliittista teatteria, jolla pyritään vain hämäämään äänestäjiä. Kansalaisille uskotellaan Trumpin työskentelevän oman maansa parhaaksi protektionismin tiettyjä piirteitä jäljitellen, mutta matkien niitä väärässä paikassa. Täten ihmisten huomiot suunnataan toisaalle, että ei havaittaisi mitä Goldman-taustainen valtiovarainministeri, Steven Mnuch ja muut sionisti-Trumpin nimittämät Goldman-”juutalaiset” todellisuudessa puuhastelevat Valkoisessa talossa.

Viime vuoden keväällä Mnuch painosti Kansainvälistä valuuttarahastoa (IMF) pakottamaan jäsenvaltioitaan purkamaan kansainvälisiä markkinoita hidastavat raja-aidat. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei esimerkiksi Suomella ole ”raja-aitojen” purkamisen jälkeen oikeutta suojella kotimaista teollisuutta ulkomaalaiselta halpatuotannolta.

– IMF:n täytyy nostaa tämä aihe pöydälle. Sen täytyy vaatia äänekkäästi ja jatkuvasti jäseniltään talous-, valuutta- ja kauppapolitiikkaa, joka ei luo (kotimaiselle tuotannolle) epäreilua kilpailuetua, pankkiiri Mnuch pauhasi.

Yllä esitetystä paljastuukin, että käytännössä Trump on toiminut täysin vaalilupaustensa vastaisesti. Taloudellisen globalisaation ja pankkiylivallan vastustajat ovat kritisoineet Trumpia siitä, että hänen ”taloudellinen nationalisminsa” on pinnallista ja tehotonta.

Yllä esitetystä pitäisi myös suomalaisten Trump-fanien ottaa vaarin.

 

Kansainvälinen talouskriisi jälleen ovella

Talousjulkaisu Bloombergin mukaan sijoittajat uskovat, että maailma olisi jälleen syöksymässä hyvinkin pian uuteen globaalin talouskriisiin. Kysymyksessä on sionisti Donald Trumpin sekä Rothshild-pankkiiri Wilbur Rossin kauppasota Kiinaa vastaan, mikä on asiantuntijoiden mukaan kärjistänyt markkinoiden ongelmat yli äyräittensä.

Trump on kuitenkin sionistien sätkynukke, joten Trumpin ”kauppasotahanketta” ohjailee Yhdysvaltojen kauppaministeri Wilbur Ross, joka on jäänyt vähäisempään profiiliin kuin maan valtiovarainministeri, juutalaisen Goldman Sachsin pankkiiri Steven Mnuchinin. Tuorein Rossista julkaistu Financial Timesin profilointiartikkeli osoittaa, että kaikki Trumpin nimittämät talouden raskassarjalaiset ovat samaa hengenheimolaisuutta. Sionistit hallitsevat niin Valkoista taloa että maan rahataloutta.

Goldman Sachsin sijaan Ross kunnostautui Rothschildissa. Artikkelin paljastaa kuinka Ross tunnettiin ennen Trumpin voittoa vannoutuneena globalistina, joka ansaitsi miljardeja myymällä amerikkalaisia terästehtaita ulkomaille. Rothschildissa toimiessaan Rossin erikoistehtäviksi muodostui konkurssin partaalla olevien yritysten riistämiseen.

 

Lopuksi

Yllä olevasta artikkelista voidaan selvästi päätellä, että Trumpin taustavoimat ovat sionisteja eli juutalaiseliittiä. Tällöin ei kannata kummeksua Trumpin ”kauppasodan” hyödyttömyyttä amerikkalaiselle teollisuudelle. Valtamedian on tehokkaasti rummuttanut Trumpin kannattamia tuontitulleja vääristellen niitä ”nationalistisena” ”kauppasotana”. Nimetyssä ”kauppasodassa” onkin kysymyksessä poliittinen teatteri, jossa Rothschildin sekä Goldmanin rahanteko yritetään äänestäjiä hämäävästi sovitella ”kansallismielisyyden” viittaan.

Hyvin hämmentävää on, että sellaiset henkilöt kuten Liisa Jaakonsaari entisenä europarlamentaarikkona ei ole ymmärtänyt sitä, että Trumpin kauppasota tarkoittaa pelkästään Rothschild-pankkiirien ja Goldman Sachin kaltaisten verenimijöiden hyötymistä rahankäärimisessään. Tätä voidaan perustella jo sillä, että edullisella hinnalla saadun raaka-aineen saannin (Trumpin tullit) ehtyessä amerikkalaiset yrittäjät ajautuvat entistä tiukemmin kansainvälisten rahoituslaitosten uhreiksi.

Tämä ymmärtämättömyys paistaa lävitse Jaakonsaaren kirjoituksista, joissa hän muiden muassa toteaa, että:

Yhdysvallat on Trumpin johdolla laskenut vapaan kaupan liehuvan lipun alas ja käpertyy entistä enemmän itseensä. Trumpin populistinen ja nationalistinen politiikka ulottuu nyt myös kauppapolitiikkaan.

Euroopan valtioiden, kuten myös Suomen tulisi aidosti itsenäistyä ja soveltaa talousdemokratian reformia irrottautuen kansainvälisestä rahoitusmarkkinoiden orjuudesta sekä harjoittaa omavaraistaloutta. Nyt, kun jatkossa talous uhkaa romahtaa, ei ihmisillä olisi enää tällöin yltäkylläistä elämää, joten poliittisen aktivismin ei pitäisi enää tuossa mahdollisessa tilanteessa olla uhkana työuralle ja sosiaaliselle statukselle, joten olisiko silloin ilmapiiri edullinen Euroopan kansallisvaltioiden itsenäistymiselle eli vallankumoukselle – Suomi mukaan lukien. Ilmeisesti syvää lamakautta tässä suhteessa todellakin tarvitaan.

Markku Juutinen

 

Lähteet

US (3.6.2018). Saatavina: https://www.uusisuomi.fi/raha/250383-kaksi-kovaa-vastausta-donald-trumpille-kauppasota-voi-alkaa-muutaman-paivan-paasta

BBC (3.6.2018). Saatavina: https://www.bbc.com/news/business-44345129

FT (2018). Saatavina: https://www.ft.com/content/d19f8c92-4590-11e8-8ee8-cae73aab7ccb

Michael Hudson (8.3.2018). Saatavina: http://michael-hudson.com/2018/03/a-travesty-of-protectionism/

Bloomberg (7.8.2019). Saatavina: https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-08-07/world-economy-edges-closer-to-a-recession-as-trade-fears-spread

FT (2019). Saatavina: https://www.ft.com/content/8ab6a4d6-6409-11e8-a39d-4df188287fff

Yle (25.6.2019). Saatavina: https://yle.fi/uutiset/3-10847869

Euroopan parlamentti (25.2.2019). Saatavina: http://www.europarl.europa.eu/news/fi/headlines/world/20190214STO26415/eu-usa-kauppaneuvottelut-parlamentti-haluaa-suojata-eu-n-etuja

Juhani Huopainen (2018). https://www.sijoitustieto.fi/sijoitusartikkelit/usan-kiinan-vastainen-kauppasota-vasta-alkanut-ja-jatkuu-vuosia

Liisa Jaakonsaari (7.6.2018). Saatavina: http://www.liisajaakonsaari.fi/trumpin-kauppasota-on-uhkapelia/

About Markku Juutinen

Olen koulutukseltani insinööri ja tradenomi ylempi. Toimin sivutoimisena kirjailijana ja artikkeleiden kirjoittajana, jonka motiiveina on kehittyneen ja oikeudenmukaisen yhteiskunnan saavuttaminen, Suomessa kuin myös kansainvälisesti ajatellen. Harrastan piirtämistä, maalaamista ja kirjallisuutta yleensä.

Check Also

Kymmenen Käskyä

VICTORY OVER HELLS by the Ten Commandments

The Ten Commandments are the most important words in the Bible, for they came on two stone tablets drawn by the finger of God. By the power of the Ten Commandments the waters of the Jordan stream receded and the walls of Jericho were broken, for they contain the Divine Power. Such power also exists in man who obeys these Commandments because they are the laws of the Divine Order, and not just because they are social and moral rules for all nations. These Commandments have a natural or literal meaning, a spiritual meaning, and a heavenly meaning. The natural meaning is for man on earth, the spiritual and heavenly meaning are for the angels in heaven, but man can also understand them.