Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/novahier/public_html/vainovalkea/wp-includes/plugin.php on line 600

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home/novahier/public_html/vainovalkea/wp-includes/plugin.php on line 600
”Elpymisrahasto” saattaa tarkoittaa EU:n liittovaltiokehitystä; Suomen pelastuksena on vallankumous – Vainovalkea
Home / Kotimaa ja ulkomaat / ”Elpymisrahasto” saattaa tarkoittaa EU:n liittovaltiokehitystä; Suomen pelastuksena on vallankumous
EU-komissio on esittänyt 750 miljardin euron ”elpymisrahastoa” maailman talouden syöksyessä historiansa syvimpään kuiluun. Valtamediat syyttävät talouskriisistä yksistään lietsottua koronapandemiaa, joka kuitenkin on toiminut vain sytykkeenä ylikuumenneilla spekulatiivisilla sijoitusmarkkinoilla. ”Elpymisrahasto” on käynnistämässä kehitysprosessin, jonka päämääränä olisi EU-liittovaltio. Kasvottomien monikansallisten finanssipääoman haltijoiden Eurooppa on murskaava alleen kansallisvaltiot ja niiden viimeisetkin itsenäisyyden rippeet.

”Elpymisrahasto” saattaa tarkoittaa EU:n liittovaltiokehitystä; Suomen pelastuksena on vallankumous

EU-komissio on esittänyt 750 miljardin euron ”elpymisrahastoa” maailman talouden syöksyessä historiansa syvimpään kuiluun. Valtamediat syyttävät talouskriisistä yksistään lietsottua koronapandemiaa, joka kuitenkin on toiminut vain sytykkeenä ylikuumenneilla spekulatiivisilla sijoitusmarkkinoilla. ”Elpymisrahasto” on käynnistämässä kehitysprosessin, jonka päämääränä olisi EU-liittovaltio. Kasvottomien monikansallisten finanssipääoman haltijoiden Eurooppa on murskaava alleen kansallisvaltiot ja niiden viimeisetkin itsenäisyyden jäänökset.

Stubb on ”elpymisrahasto” -hankkeeseen hyvin tyytyväinen

Alexander Stubb oli erittäin tyytyväinen ”elpymisrahasto”-hankkeeseen, vaikka Suomi saattaa saada rahallisesti paketista vähemmän (todellisuudessa Suomi ajautuu tässäkin maksajan rooliin). Jäsenmaiden etu on myös Suomen etu, arvioi entinen Euroopan investointipankin varapääjohtaja Alexander Stubb Viiden jälkeen -ohjelmassa.
Kommentti: ”Elpymisrahasto” tarkoittaa todellisuudessa sitä, että Suomalaisten kuin myös tiettyjen muiden euroalueen maiden veronmaksajien harteille ollaan sälyttämässä historiallista velkataakkaa. Velkamäärällä on tarkoituksena muiden muassa kosmeettiset toimenpiteet Italian julkisten taloustilastojen säätelemiseksi, että uskottavuus Italian EU-kelpoisuuteen säilyisi. Italian vararikko saattaisi johtaa Unionin ja eurovaluutan raunioitumiseen, jonka globalistit tahtovat merkittävällä lainalla ja ”tuella” pelastaa. Täten Euroopan unioni edellyttää jäsenmaiden velkataakan kasvattamista. Euroopan keskuspankki EKP on tässä toteuttamassa suunnitelmaansa lisätä arvopaperien ostoja 750 miljardilla eurolla loppuvuoden 2020 aikana, mikä välillisesti tukee myös jäsenvaltioiden julkisia budjetteja.

Stubb valehtee väittäessään, että tässä ”elvytystilanteessa” Suomi saisi jotakin etua, koska muut EU:n jäsenmaat muka ovat saava siitä myös hyötyjä. Ainoat edun saajat ovat juutalaisen Rothschildien ja muiden pankkidynastioiden luoma kansainvälinen rahoitusvelkajärjestelmä1, jonka lainaama korollinen raha on syynä Suomen sekä laajemmin koko maailman taloudellisiin kriiseihin. Luonollisesti pumpatusta rahasta hyötyvät kasvottomat monikansalliset jättiläiskorporaatiot yms. pääomanhaltijat. Toisin sanoen siitä hyötyy negatiivinen globalisaatio. Mutta esimerkiksi Suomelle kyseisistä ”tukioperaatioista” on seuraava vain yhteiskunnallista rappiota ja taloudelista kurjuutta.

………
Stubb arvioi, että elvytyspaketti on erinomainen. Lisäksi jaettava rahasumma on huomattava. Rahastosta jaettaisiin 500 miljardia euroa tukina ja 250 miljardia euroa lainoina. Paketin jakaminen on sovittava vielä jäsenmaiden kesken.

Tullaan näkemään, sanotaanko aika railakaskin, keskustelu tämän paketin seurauksena 27 jäsenmaan kesken, Stubb arvioi.

Ensin kaikki haukkuvat paketin sekä syntyy kriisi. Siitä seuraa kaaos ja jonkinnäköinen epätäydellinen ratkaisu. Sen jälkeen kaikki sanovat, että olihan tämä ihan hyvä, Stubb ennustaa jäsenmaiden tulevia neuvotteluiden etenemistä.

Hän uskoo kuitenkin vakaasti, että yhteisymmärrykseen päästään lopulta.

Rahanjaon oikeudenmukaisuus herättää kysymyksiä

Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen: Suomessakin närää on herättänyt paketin rahojen jako, sillä vakavaraisena maana Suomi joutuu usein nettomaksajien puolelle. Suomi olisi halunnut paketin olevan nykyistä ehdotusta lainapainotteisempi.

Stubbin mielestä vastakkainasettelu on turhaa.

Meidän ei kannata sisäsiittoisesti katsoa tätä keskustelua, ikään kuin ”mitä tästä tulee meille”. Koska meidän on ymmärrettävä se, että Italian talous on osa Suomen taloutta.

 

Suomi on tuhoutumassa EU:n liittovaltiokehitykseen johtavassa globaalissa rahoitusjärjestelmässä; muita huomioita

Euroopan komission esitys elvytyspaketista tarkoittaisi ilmeisen ehdotonta kehitysprosessia, jonka päämääränä olisi EU-liittovaltio.

Mikäli Euroopan komission esitys elvytyspaketista hyväksytään on siitä seurauksena EU:n verotusoikeus sekä EU-verot. Täten Euroopan unionista muodostuisi finanssipoliittinen toimija, jolla olisi aidosti omia tulonlähteitä. Tähän johtopäätökseen on päätynyt muiden muassa taloustieteen professori emeritus Matti Vire’n Puheenvuoron blogissaan.

Jo nykyinen Unioni on kehittynyt täysin byrokraattiseksi demokraattisen valvonnan ulottumattomissa olevaksi rahaeliitin diktatuuriksi. Esimerkiksi komissio on se toimielin, joka hallitsee Euroopan unionia. Voidaan sanoa, että komissio säätelee Brysselin hegemoniakeskuksen poliittista energiaa, jolloin komissio päätöksillään vaikuttaa kaikkialle Euroopan unionissa. Tärkeää on huomioida, että komissio ei ole hallitusten välinen elin, eikä sitä ole vaaleilla demokraattisesti valittu.2

EU:n lainsäädäntö noudattaa kolminaisuutta komission, ministerineuvoston ja parlamentin välillä, mutta ainoastaan komissio kykenee tekemään aloitteen uudesta EU-lainsäädännöstä.

Yllä esitettyyn liittyy huolestuttavasti se, että häikäilemättömällä lobbauksella rahamaailman sekä globaalien yhtiöiden lobbareiden verkosto pystyvät suurella rahalla sponsoroimaan tutkimuksia, joiden tulokset tukevat poliittisia laajoja linjauksia.2

Koska jo nykyinen Unioni on raha- ja korporaatioeliitin tiukassa kontrollissa, olisi tilanne monin verroin pahempi, mikäli Euroopan unionista muodostuisi liittovaltio. Tässä tapauksesta liittovaltiosta kehittyisi pelkästään finanssitoimijoiden mahtava hegemoniakeskus, jossa yksityisillä osavaltioilla (eli kunnilla) ei olisi enää sitäkään päätäntävaltaa, mikä niillä vielä jossakin määrin nykyisellään on.

Maailmantalous on syöksymässä historiansa suurimpaan romahdukseen, joka parhaimmassa tapauksessa merkitsisi sekä Eurojärjestelmän että Euroopan unionin romahtamista. Tämän romahtamisen estämiseksi ja liittovaltiokehityksen varmistamiseksi EU-komissio on esittänyt 750 miljardin euron elpymisrahastoa koronaviruspandemian aiheuttamasta talouskriisistä toipumiseen. Huomion arvoista on, että koronavirus ei ole itsessään aiheuttanut talouskriisiä, vaan viruksesta muodostui räjähde pankkiirien kukkuralleen pumppaamassa ja sijoitusmarkkinoille suunnatussa velkarahatynnyrissä.

Massiivinen Euroopan komission elvytyspaketti perustuu nimenomaan velkaorjuutta ruokkivaan kansainväliseen lainoitusjärjestelmään. Tämä järjestelmä on raunioittanut kotitaloudet kuin myös kansantalouden. Kansantalouksissa kiertää käytännössä vain velkarahaa, jonka kokonaan kuolettaminen on täysin mahdotonta. Velan pääoman, ja sen koron takia velan osuus on aina suurempi kuin raha, jolla velkaa lyhennetään. Velkakierteestä hyötyvät parasiitit, joita ovat monikansalliset yksityiset pankit, jotka riistävät koron ynnä velan pääoman ilmaisena rahana. Korkorahaa ynnä velan pääoma eivät ole luodut tuottavan työn kautta. Tämä rahakokonaisuus on vain ilmakupla, josta on seurauksena tässäkin artikkelissa mainittu historiallisen merkittävä talousromahdus. Velan pääoma ja sen korkoraha säästetään velallisen työmäärän palkasta tai yrittäjän voitoista. Valtion ulkomaisen velan tai sen korkomaksujen lyhentäminen tapahtuu kansalaisten ja yritysten maksamilla veroilla. Huomion arvoista on, että pankkien myöntämät lainat ovat pääsääntöisesti tyhjästä luotuja kirjaamalla ne virtuaalitiedostoihin. Näin toimii kansainvälisesti laillistettu rahanväärennyskopla.

Stubb on äärimmäinen esimerkki henkilöstä, joka ihannoi modernia kasvotonta omistajaluokkaa, mikä voidaan profiloida uusliberalistisen imperialismin ilmentymäksi. Globaalien rahoitusmarkkinoiden lisäksi nykyisin persoonattomat ylikansalliset yksityiset sijoittajat ovat yrityksien todellisia omistajia, olematta koskaan yhteydessä asiakkaisiinsa, sillä varsinaisen palvelu tai yritystoiminta tuotetaan ulkomailla tai vierailijan tai ulkomaisen yrityksen kautta.

Yllä olevaan viitaten uusliberalistisesta talouspolitiikasta on hyvänä esimerkkinä Suomalaisten yritysten ja omaisuuden myyminen ulkomaisille suursijoittajille. Tällaisesta kouluesimerkkinä on Caruna-kaupat. Verojärjestelynsä Caruna on hoitanut asentamalla monikansallisen lainaketjun, jonka avulla yhtiö on tehnyt miljardien eurojen arvosta sisäisiä siirtoja. Euroopassa korkotaso oli tuolloin nollassa, mutta Caruna oli maksanut emoyhtiölle lähes 9,0 prosentin korkoa. Näin tuotot on kuljetettu suomalaisen verottajan ulottumattomiin.

Tällainen uusliberalistinen talouspolitiikka on hyödyksi vain monikansallisille suursijoittajille, ei yksityisille valtiolle. Tällöin finanssisektorin tarpeet on tärkeimpänä, mutta yritysten sekä palkansaajien eli reaalitalouden tarpeista ei välitetä. Yksityistämisestä saadut ”voitot” pakenevat reaalitaloudesta arvopaperimarkkinoille, jossa ne kohottavat osakkeiden hintaa ja rikastuttavat pientä ulkomaalaisten suursijoittajien eliittiä. Tällaista systeemiä Suomen poliittinen mafia, kuten Stubb suosii.

Tällainen negatiivinen globalisaatio synnyttää vapauden illuusion ja on esteenä omavaraisuuden muodostumiselle. Niin valtiot kuin myös yksityiset kotitaloudet ovat ajautuneet systeemin pakottamana yksityisten rahoitusmarkkinoiden korkoa korolle maksaviksi ”torppareiksi”.

Vapauden illuusiolla tarkoitetaan tässä sitä, että pankit omistavat viimekädessä sekä kotitalouksien että valtioiden omaisuuden. Ihmisillä ei myöskään ole modernissa yhteiskunnassa laadukasta vapaa-aikaa. Aika kuluu uraputken kehittämiseen tai velkarahojen hankintaan yksitoikkoisessa työympäristössä. Ihmisten mielet ovat nykyisin manipuloituja hankkimaan kulutustarpeita, jotka eivät ole ensinkään välttämättömiä.. Siten yhä yleisempää ja hyväksytympää on ottaa velkaa elämiseen sekä kulutus- ja palvelutarpeiden tyydyttämiseen. Juutalaisen eliitin kontrolloima länsimainen tiedonvälitys, koulutusmaailma ja henkistä kuonaa levittävä viihdemaailma ovat ottaneet vastuulleen länsimaisen väestön henkisen degeneroittamisen.

Alexander Stubb ylistää yllä esitettyä uusliberalistista järjestelmää, jonka ilmentyminä ovat muun muassa Euroopan unionin jäsenmaiden massiivinen velkataakan kasvattaminen sekä Unionin liittovaltio kehitys, ja jopa globaalivaluutta. Tämä järjestelmä on tarkoitettu palvelemaan sitä maailman rikkainta yhtä prosenttia, mikä omistaa enemmän kuin muut yhteensä. Yksityiset valtiot ja kansalaiset ovat kuin systeemiä palvelevia robotteja, vailla mitään omaa kulttuurillista identiteettiä.

Tällainen epäoikeudenmukaisuus ja kasvoton julmuus herättää kummeksumista. Kuitenkin mainitun kaltaisia julmureita ovat myös Suomen poliittinen mafia, jonka tehtävänä on toimia globaalin eliitin lakeijoina kotimaassaan. Kyseisen mafian rikosoikeudellinen seuraamus lievimmillään saattaisi olla kuritushuonerangaistus, jossa vangin olisi tehtävä pakkotyötä valtion hyväksi. Heidät pitäisi lähettää kuokkimaan suota, missä he saisivat niellä usvaa ja kenties kyyneleitä. Kuritushuonerangaistus ei tosin nykyisin ole enää voimassa, mutta se voitaisiin asettaa voimaan.

 

Rahareformi on osa Suomen pelastusta

Suomen on vihdoinkin saavutettava kulttuurillinen ja taloudellinen itsenäisyys. Tämä ei toteudu ilman vallankumousta. Täysin mieletöntä on luottaa tässä asiassa parlamentarismiin, sillä eduskuntaan valitut kansanedustajat, olipa he ketä tahansa, eivät pysty luomaan olosuhteita, joita vaaditaan poliittiselta ja yhteiskunnalliselta vallankumoukselta. Valtava kansannousu tarvitaan. Siihen tarvitaan miljoonia ihmisiä. Unionin alueella on syttyvä tulevaisuudessa sisällissodan kaltaisia yhteenottoja tiettyjen ryhmien välille, mitkä laajenevat Euroopan sisällissodaksi. Tulevaisuudessa mahdollisesti puhkeavan Euroopan sisällissodan sytykkeenä olisi poliittisen Lähi-idän alueelta värvättyjen ihmismassojen vyörytys Eurooppaan.3 Tällöin koko Eurooppa lainehtisi veressä. Ruotsissa on jo matalan profiilin sisällisota menossa. Tämä kammottava kehitys voidaan pysäyttää yksittäisten valtioiden itsenäistymisillä eli käytännössä valtioiden sisäisillä vallankumouksilla.

Vallankumouksessa Suomen on tehtävä selväksi, että maa ei ole laittomasti solmittujen, sekä EU:n että eurovaluutan jäsen. Niin muodoin Suomen on luovuttava isäntämaasopimuksesta ja luotava välittömästi oma puolueettomuuspolitiikkansa sekä otettava käyttöön talousdemokratian reformi. Rahareformissa toteutetaan rahanluontioikeuden palauttaminen Suomen valtiolle. Näin lopetetaan velkaantuminen sekä hankitaan omavaraisuus, vaikka rahoitusmarkkinoiden luotonanto tyrehtyisi. Täten on mahdollista välttää myös konkurssit. Rahareformin kautta saavutamme omavaraisuuden yhteistyössä kotimaisen yritysmaailman, kuin myös ulkomaisen yritysmaailman kanssa sekä harjoitamme edistyksellistä talouspolitiikkaa.

Rahareformissa annetaan oikeus rahanluontiin julkiselle sektorille. Tästä olisi seurauksena merkittäviä hyötyjä, sillä rahanluonti tapahtuisi koko yhteiskunnan ja talouden etujen mukaisesti. Oikeus luoda sekä käteistä että sähköistä rahaa olisi vain valtion keskuspankilla, tässä tapauksessa Suomen keskuspankilla.

Siirtyminen rahareformin järjestelmään ratkaisisi monia ongelmia, jotka olisi mahdotonta ratkaista yksityisten globaalien luotonantajien armoilla. Positive Money4 -julkaisu on kirjoittanut talousdemokratiasta jäljempänä mainittuja hyötyjä: (Näistä hyödyistä esitetään muutamia esimerkkejä)

1. Turvallisempi pankkijärjestelmä:

Rahareformin ratkaisu: Täyden Rahan järjestelmässä maksujärjestelmä (joka muodostuisi pääosin maksutileistä) olisi teknisesti ja taloudellisesti eriytetty pankkien riskipitoisista investoinneista ja lainoista. Raha, jota käytetään reaalitalouden maksuihin, sijaitsisi keskuspankissa talletuspankkien taseiden sijaan. Vaikka talletuspankki kaatuisi huonojen investointien takia, sen hallinnoimat maksutilit voitaisiin helposti siirtää toimivan talletuspankin hallinnoitaviksi ilman mitään kuluja veronmaksajille tai tilien omistajille.

2. Vakaampi talous:

Rahareformissa keskuspankin yhtenä tehtävänä on luoda rahaa vastasyklisesti. Silloin, kun talous on ylikuumenemassa, rahaa luodaan vähemmän, jotta vältyttäisiin synnyttämästä inflaatiota tai asuntokuplia. Mutta kun talous on taantumassa, rahaa luodaan enemmän estämään hintojen putoaminen, mikä johtaa parempaan luottojen saatavuuteen sekä lisääntyvään kulutukseen. Tästä olisi seurauksena todennäköisesti paljon vakaampi taloudentila.

Juutalaiselle järjestelmälle perustuvat globalistien pankit luovat rahaa myötäsyklisesti, eli ruokkivat talouden ylikuumenemista nousukausilla sekä syventävät lamaa laskukausilla.

3. Velkariippuvuuden vähentäminen:

Rahareformin järjestelmässä keskuspankki pystyy luomaan rahaa, jonka valtio sitten kuluttaa reaalitalouteen. Yhdenkään kotitalouden tai yrityksen ei tarvitse ottaa lainaa, jotta tämä prosessi olisi mahdollinen.

4. Reaalitalouden tukeminen:

Nykyisessä rahoitusjärjestelmässä vain pieni osa pankkien luomasta rahasta johtaa talouden kasvuun tai lisäarvon luontiin. Sen sijaan valtava osa rahanluonnista nostaa kiinteistöjen ja osakkeiden hintoja sekä siten nostaa myös elinkustannuksia.

Rahareformin järjestelmässä uusi raha luodaan keskuspankin toimesta ja sen jälkeen valtio kuluttaa sen reaalitalouteen. Riippuen siitä, miten raha kulutetaan, sillä on huomattavasti suurempi vaikutus BKT:en ja talouden toimeliaisuuteen kuin pankkien luomalla rahalla. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että a) raha kulutetaan suoraan BKT:tä lisääviin kohteisiin toisin kuin suurin osa pankkien luotonannosta ja b) sen mukana ei tule lisäystä yksityisen velan hoitokuluihin, jotka jarruttavat kulutusta. Tämä tarkoittaa, että Täyden Rahan järjestelmä (rahareformi) tukee paremmin reaalitaloutta. 

Muita etuja rahareformissa tiiviisti esittäen ovat seuraavat:

5. Parempia työkaluja talouden hoitoon

6.Vahvempi valtiontalous

7. Kohtuullisemmat asuntojen hinnat

8. Eriarvoisuuden vähentäminen

9. Demokratian edistäminen

10. Kasvupakosta irtautuminen

11. Eettisempää rahoitusta

12. Pitkäjänteisempää ympäristöpolitiikkaa
Tarkemmin rahareformin hyödyistä on luettavissa Rahareformin hyödyt -sivulla.

 

Lopuksi

Elpymisrahasto” on käynnistämässä kehitysprosessin, jonka tavoitteena olisi EU:n liittovaltio. Kasvottomien monikansallisten finanssipääoman haltijoiden Eurooppa on murskaava alleen kansallisvaltiot sekä niiden viimeisetkin itsenäisyyden rippeet. Myös Suomessa olemme nyt äärimmäisten kysymyksien partaalla: Meidän on joko alistuminen uusliberalistisen kolonisaation orjuuteen tai itsenäistyttävä niin kulttuurillisesti kuin taloudellisesti, mikä tapahtuisi yhteiskunnallisen sekä poliittisen vallankumouksen kautta. Viimeksi mainittu voi olla dramaattinen kokemus hetkellisesti, mutta edellinen vaihtoehto on hirvittävä ”ikuisesti”.

Markku Juutinen

 

Lähteet

https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/politiikka/alexander-stubb-pitää-eu-komission-elvytyspakettia-erinomaisena-–-varoittaa-vastakkainasettelusta-jäsenmaiden-kesken-näkisin-tämän-enemmän-vasemmisto-oikeisto-jakona/ar-BB14FZNf?ocid=sf 

Teppo Ovaskainen (28.5.2020). uusi Suomi. Professorit: EU:sta tehdään nyt liittovaltiota – ”Suuri harppaus, entistä selvemmin tulonjakomekanismia”. Saatavina: https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/politiikka/professorit-eusta-tehdään-nyt-liittovaltiota-–-”suuri-harppaus-entistä-selvemmin-tulonjakomekanismi”/ar-BB14H5YU?ocid=sf 

 

https://www.islam-radio.net/islam/english/jewishp/internet/jews_behind_internet.htm


https://www.islam-radio.net/islam/english/index_media.htm#holly

https://www.credit-suisse.com/about-us/en/reports-research/global-wealth-report.html

……..

1. Karin Hudes (2013). http://www.globalresearch.ca/world-bank-whistleblower-reveals-how-the-global-elite-rule-the-world/5353130; http://www.interpretermag.com/karen-hudes-rts-whistleblower-who-believes-world-bank-controlled-by-second-species/; http://archives2013.gcnlive.com/Archives2013/sep13/PowerHour/0926132.mp3; http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gHVgRgYdCsQ

2. Kivi, Jaana (2016). Bryssel myyty; Lobbausparatiisin kauppiaat. into

3. Heinsohn, Gunnar (2006). Söhne und Weltmacht. Terror im Aufstieg und Fall der Nationen. Orell Füssli.

4. Positive Money (2014): “Creating a Sovereign Monetary System”, luku 2, saatavilla: http://positivemoney.org/wpcontent/uploads/2014/07/Creating_a_Sovereign_Monetary_System_Web20130615.pdf

 

 

About Markku Juutinen

Olen koulutukseltani insinööri ja tradenomi ylempi. Toimin sivutoimisena kirjailijana ja artikkeleiden kirjoittajana, jonka motiiveina on kehittyneen ja oikeudenmukaisen yhteiskunnan saavuttaminen, Suomessa kuin myös kansainvälisesti ajatellen. Harrastan piirtämistä, maalaamista ja kirjallisuutta yleensä.

Check Also

pelastuksen avaimet

VOITTO PERKELEESTÄ Kymmenen Käskyn avulla

Kymmenen Käskyä ovat Raamatun tärkeimmät sanat, sillä ne tulivat Jumalan sormen piirtäminä kahteen kivitauluun. Kymmenen Käskyn voimasta Jordan-virran vedet väistyivät ja Jerikon muurit särkyivät, sillä näihin Käskyihin sisältyy Jumalallinen Voima. Tällainen voima on myös ihmisellä, joka näitä Käskyjä noudattaa siitä syystä, että ne ovat Jumalallisen Järjestyksen Lakeja, eikä vain siksi, että ne ovat yhteiskunnallisia ja moraalisia sääntöjä kaikilla kansoilla. Näillä Käskyillä on luonnollinen eli kirjaimellinen merkitys, henkinen merkitys ja taivaallinen merkitys. Luonnollinen merkitys on ihmistä varten maan päällä, henkinen ja taivaallinen merkitys ovat enkeleitä varten taivaassa, mutta ihminenkin voi ne ymmärtää.