Home / Kotimaa ja ulkomaat / Suomea tarjotaan Yhdysvaltojen asevoimien miehitettäväksi
Suomen miehittämiseen tähtäävistä neuvotteluista on vastuussa apulaisosastopäällikkö Mikael Antell.
Suomen miehittämiseen tähtäävistä neuvotteluista on vastuussa apulaisosastopäällikkö Mikael Antell.

Suomea tarjotaan Yhdysvaltojen asevoimien miehitettäväksi

Brysselin, ja ennen muuta Yhdysvaltojen hallintaan alistuneet Suomen viranomaiset  neuvottelevat parhaillaan puolustussopimuksesta, joka luovuttaa Suomen maaperän ja sotilastukikohdat Yhdysvaltain asevoimien esteettömään käyttöön. Tällöin käytännössä Yhdysvaltain sotilaat miehittävät Suomea ja perustavat maahan tukikohtia sotilaiden keskittämiseen sekä sotilaallisen materiaalin säilyttämiseen. 

Neuvottelut Suomen ja Yhdysvaltain kahdenvälisestä puolustus­yhteistyö­sopimuksesta eli defence cooperation agreementista (DCA), aloitettiin viikolla 17. Katajanokalla. Neuvotteluita käydään, vaikka Suomessa ei ole nimetty vielä uutta hallitusta.

Suomen osalta neuvotteluista on vastuussa apulaisosastopäällikkö Mikael Antell ulkoministeriön poliittiselta osastolta. 

Atellin mukaan:  

”DCA-sopimus vahvistaa Suomen pidäkettä ja puolustuskykyä Yhdysvaltojen läsnäolon ja puolustusmateriaalin mahdollisen ennakkosijoittamisen kautta.” 

Erona Isäntämaasopimukseen, DCA-sopimus “on sitova valtiosopimus ja soveltamisalaltaan paljon laajempi”, Antell sanoi. 

”DCA-sopimus mahdollistaa joukkojen maahantulon, maassaolon, materiaalin ennakkovarastoinnin sekä mahdolliset infrastruktuuri-investoinnit Yhdysvaltain kongressin Pentagonille myöntämien varojen kautta”, Antell esitti. 

 

“Lähtökohtaisesti Yhdysvaltain joukot ovat oman lainsäädäntönsä alaisia.” 

 

Yllä olevaa sitaattia voidaan perustella siten, että nykyinen Suomi, joka on Euroopan unionin yksi pohjoisimmista maakunnista, on lisäksi alistunut Yhdysvaltojen “puolustusdoktriinin” hallintaan. Sisä- ja ulkopoliittisesti Suomi niminen maakunta ei enää pääsääntöisesti päätä mistään, vaan Helsinki on menettänyt täysin suvereniteettinsa. 

Suomen yhteiskunnallinen ja valtiollinen hegemonia kuuluu Brysselille, kun taas ulkopoliittinen hallinta päätetään Washingtonissa, joka hallitsee aggressiivisuudellaan myös Euroopan unionia.   

 

Päätelmiä 

Miksi Suomi on Yhdysvaltojen johtamalle läntiselle liittoumalle erittäin hyödyllinen “lypsylehmä”?  

Tähän on selvä vastaus: Suomi on ikään kuin geopoliittisena porttina lännen sekä idän välissä. Täten Suomi muodostaa Yhdysvaltojen eturintaman Venäjää vastaan. Mainittu geopoliittinen asetelma palvelee suuresti Washingtonin globaalia imperialistista suurstrategiaa arktisen alueen suhteen, Murmanskin, Pietarin ja Kaliningradin lähialueiden suhteen ja tietysti laajemmin Venäjän hallintoa sekä Itä-Aasiaa vastaan. 

Yllä olevaan viitaten voidaan sanoa, että Yhdysvaltojen tavoitteena on säilyttää ja kasvattaa entistä maailmanvalta-asemaansa Euroopan unionin alueella, poliittisen Lähi-idän alueella ja poliittisen Tyynenmeren alueella. Viimeksi mainittu käsittää muiden muassa BRICS-maat, joiden pyrkimyksenä on vapautua dollarin valta-asemasta. Nimittäin globaalin tason taloudellinen ja poliittinen valta on nyt siirtymässä Aasiaan, ja tällaista kehitystä ei Yhdysvallat siedä. Juutalaismafian hallitsema jättiläisvaltio USA on ujuttamassa globaalia valtaansa maailman jokaiseen kolkkaan, riippumatta siitä onko se periferiaa vai keskustaa, kun vain se sisältää paljon luonnon rikkauksia ja lujittaa globaalia valtaa kuten sotilaallista, poliittista sekä taloudellista hegemoniaa. 

Todellisuudessa Yhdysvallat on valtionterroristi, joka on hyökännyt Ukrainaa instrumenttinaan käyttäen Venäjälle. Täsmällisemmin sanoen Ukrainasta on muodostunut korruptoitunut valtio, joka käy Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten puolesta sijaissotaa (proxy war) Venäjää vastaan. 

Yhdysvaltalaisen huippuasiantuntijan, professori John Mearsheimerin luentojen mukaan Ukrainan sisällissotaan ja nykyiseen Ukrainan konfliktiin on syyllinen Yhdysvaltojen johtaman NATOn laajentumispolitiikka aina Venäjän rajoille saakka. Luonnollisesti Venäjä on aktivoitunut sotilaallisesti mainittua hyökkäystä vastaan. 

 

Suomi on ajautumassa perikatoon 

Päivän selvää on, että virallisen Suomen alistuessa Yhdysvaltojen “puolustusdoktriinin” hallintaan, ei Venäjällä ole muuta vaihtoehtoa kuin varustautua sotilaallisesti, Suomen epäitsenäisen aseman muodostamaa uhkaa vastaan, Yhdysvaltojen sotajoukkojen miehityksessä. 

Sotaharjoitus

Kuten Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zakharova (Izvestia 3.5.2023) on asian ilmaissut: 

”Pidämme mitä tahansa infrastruktuurin lähestymistapaa Venäjän federaation rajoille NATOn sekä muiden eurooppalaisten valtioiden kanssa tehtyjen sopimusten puitteissa suorana vahvistuksena Washingtonin virallisesti ilmoittamalle tavoitteelle aiheuttaa niin sanottu ’strateginen tappio’ maallemme”. 

Yhdysvaltojen pyrkimyksenä on muodostaa maastamme sijaissodan käyjä, USA:n puolesta ja Venäjää vastaan. Todellisuudessa NATOsta ei ole Suomelle mitään turvaa. 

Sillä NATO on luonteeltaan jäänne kylmän sodan ajalta, ja se toimii pääsääntöisesti paperijärjestönä. Vaikka NATOlla on moniportainen sotilashallinto esikuntineen, ei sillä ole joukkoja. NATOn sotavoimat koostuvat jäsenvaltioiden sotajoukoista, joiden luovuttaminen käyttöön on täysin jäsenvaltioiden päätäntävallassa. Mikäli Suomi ajautuisi lännen ja idän sotatantereeksi, NATOsta ja Yhdysvalloista ei olisi Suomelle mitään suojaa, vaan sortuisimme suurten jalkoihin. 

Huomatkaamme, että Yhdysvallat, joka on ydinasein varustautunut suurvalta, ei aloita välittömiä sotatoimia toisen suurvallan, ts. Venäjän kanssa, joka on myös ydinasevaltio. Tämä tarkoittaa sitä, että Suomen ajautuessa tai hakeutuessa sotaan Venäjän kanssa, Washington ei ole uhraava ainuttakaan sotilastaan Suomen puolesta. 

Yllä olevan kirjoituksen perusteella sionistipresidentti Sauli Niinistö on päättänyt viedä Suomen sotaan itäistä ydinasein varustautunutta suurvaltaa vastaan, mikä on “todellakin” “viisas” ja kansan “turvallisuutta” edistävä päätös.  

Markku Juutinen   

 

Lähteet 

Lehtonen, Veli-Pekka (1.5.2023). HS. Suomi neuvottelee parhaillaan sopimuksesta, joka antaisi USA:lle mahdollisuuden käyttää esteettä Suomen maaperää. Osoitteessa:  https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009549253.html  <Viitattu 5.5.2023> 

Rami, Ahmed (—). Radio Islam – Svenska huvudsidan. Osoitteessa: http://islam-radio.net/islam/svenska/svensk.htm#usa <Viitattu 5.5.2023> 

Mearsheimer, John (—). The causes and consequences of the Ukraine war A lecture by John J. Mearsheimer – YouTube 

Izvestia (3.5.2023). В МИД РФ оценили планы использования военными США территории Финляндии | Новости мира | Известия | 03.05.2023 (iz.ru) <Viitattu 5.5.2023> 

——– 

NATO – Homepage 

Etusivu – Puolustusministeriö (defmin.fi) 

 

About Markku Juutinen

Olen koulutukseltani insinööri ja tradenomi ylempi. Toimin sivutoimisena kirjailijana ja artikkeleiden kirjoittajana, jonka motiiveina on kehittyneen ja oikeudenmukaisen yhteiskunnan saavuttaminen, Suomessa kuin myös kansainvälisesti ajatellen. Harrastan piirtämistä, maalaamista ja kirjallisuutta yleensä.

Check Also

KiinaX

Japanin asettamat pakotteet lisäävät Kiinan autokauppaa Venäjälle

Japani otti käyttöön uusien sekä käytettyjen yli 1,9-litraisten autojen vientikiellon Venäjälle. Rajoitukset otettiin käyttöön 9. …