New Jerusalem
Risti on vanhan kristillisen kirkon symboli, joka kuvaa kiusauksia
 ja kärsimystä, mutta Uuden Jerusalemin symboli on kruunu, 
joka kuvaa voittoa kiusauksista (lat. corona; Jes. 62:3).
   ETUSIVU      Kirjauutuus: AVARUUDEN MAAPALLOT
Emanuel Swedenborg (1688-1772)."Vaimo, vaatetettu auringolla, ja 
kuu hänen jalkojensa alla,..".
 (Ilm. 12: 1).
                __________


Yhteydenotot:
kalevim9@gmail.comKirjauutuus


Lähiviikkoina ilmestyy kirjamarkkinoille E. Swedenborgin kirjoittama kirja: AVARUUDEN MAAPALLOT.


Avaruuden maapallotkirja on hyvinpieni osa Emanuel Swedenborgin laajasta tuotannosta. Emanuel Swedenborg (1688-1772) oli 1700-luvun yleisnero, jonka tieteellinen tuotanto sisältää yli neljä hyllymetriä teoksia.

RuotsalainenEmanuel Swedenborg oli aikansa merkittävimpiä tiedemiehiä, joka kunnostautui matemaatikkona, fyysikkona, kemistinä, geologina, metallurgina, mineralogina, anatomina, fysiologina, kosmologina ja ennen kaikkea filosofina ja teologina. Stanfordin yliopiston psykologit ovat arvioineet hänen älykkyysosamääräkseen peräti 205 toisin sanoen hän oli yksi maailmanhistorian älykkäimmistä ihmisistä.

56-vuotiaana hän kuitenkin keskeytti vaikuttavan tieteellisen uransa, sillä Jumala ilmestyi hänelle näyssä vuonna 1745. Jumala ilmoitti valinneensa hänet paljastamaan ihmisille Raamattuun sisältyvän salaisen, spirituaalisen merkityksen sekä henkimaailmasta, taivaasta ja helvetistä.

Aikamme tiedemaailma suhtautuu hyvin suurella varauksella Maan ulkopuolella olevan elämän, ennen muuta, älyllisen elämän olemiseen.

Swedenborgin mukaan meidän kuumme ja aurinkokuntamme kaikki planeetat, kuten myös muiden tähtijärjestelmien planeetat ovat eläinten sekä ihmisten asuttamia. Hän kirjoittaakin, että ei todellakaan olisi hyödyllistä luoda avaruuteen valtavia jättiläisiä, planeettoja, aurinkoja ja aurinkokuntia, jos niiden ainoa tarkoitus olisi valaista loisteellaan vain yhtä ainutta asutettua planeettaa eli meidän Tellustamme.

Avaruuden maapallot kirjassaan Swedenborg kuvaa henkimatkailuaan avaruuden muilla asutuilla planeetoilla, tai paremminkin, matkailua henkimaailmassa näitä planeettoja vastaavassa tilassa. Hän esitelmöi planeettojen fyysisiä olosuhteita tiivistetysti. Tärkeitä olivat ne henkiset ominaisuudet, jotka määrittelevät kunkin planeetan asukkaiden paikkaa todellisuudessa. Tuo todellisuus on kaikkialla osa Jumalallista Järjestystä. Täten kaikilla ihmisillä, kansoilla, planeettojen ihmiskunnilla sekä aurinkokuntien asukkailla on omat erikoislaatuiset piirteensä, joiden mukaan heidän paikkansa määräytyy Suurimmassa Ihmisessä eli taivaassa.


Kirja on tilattavissa osoitteesta: kalevim9@gmail.com. Myyntihinta on 23,00 € ynnä postituskulut.

Kirjoittaja: Emenuel Swedenborg

Suomentaja: Herran palvelija

Kustantaja: Markku Juutinen

Tuotteen tiedot: Liimasidos, pehmeäkantinen, 149 s. ja B5 ISO

ISBN 978-91-527-5858-8

Painopaikka ja -vuosi: Printek painopalvelut, Keuruu 2023