New Jerusalem
Risti on vanhan kristillisen kirkon symboli, joka kuvaa kiusauksia
 ja kärsimystä, mutta Uuden Jerusalemin symboli on kruunu, 
joka kuvaa voittoa kiusauksista (lat. corona; Jes. 62:3).
   ETUSIVU      Kirjauutuus: Herran Toinen Tuleminen
Emanuel Swedenborg (1688-1772)."Vaimo, vaatetettu auringolla, ja 
kuu hänen jalkojensa alla,..".
 (Ilm. 12: 1).
                __________


Yhteydenotot:
kalevim9@gmail.com


Herran Toinen Tuleminen

Johdatus Emanuel Swedenborgin teologisiin kirjoituksiin

Benjamin Kivilohkare

 

Kirjaa on tilattavissa jäljempänä mainituissa verkkokaupoissa:

Adlibris hintaan 39,20 €, Prisma hintaan 40,30€ ja

SUOMALAINEN KIRJAKAUPPA hintaan 49,95 €.

 


 

Tuotekuvaus

Ruotsalainen Emanuel Swedenborg (1688-1772) oli aikansa merkittävimpiä tiedemiehiä, joka kunnostautui matemaatikkona, fyysikkona, kemistinä, geologina, metallurgina, mineralogina, anatomina, fysiologina, kosmologina ja ennen kaikkea filosofina ja teologina. Hänellä oli suunnattomat tiedot aikansa tieteistä, ja hän teki myös keksintöjä, jotka myöhempi aika on toteuttanut. Niinkin nykyaikaiset keksinnöt kuin lentokone, sukellusvene ja konekivääri löytyvät hänen luonnoksistaan. Hän hallitsi yhdeksää kieltä sekä useita eri ammatteja. Stanfordin yliopiston psykologit ovat arvioineet hänen älykkyysosamääräkseen peräti 205 eli hän oli yksi maailmanhistorian älykkäimmistä ihmisistä.

56-vuotiaana hän kuitenkin lopetti loistavan tieteellisen uransa, sillä Jumala ilmestyi hänelle näyssä vuonna 1745 ja kertoi valinneensa hänet paljastamaan ihmisille Raamattuun sisältyvän salaisen, spirituaalisen merkityksen. Lisäksi hänen piti kirjoittaa henkimaailmasta, taivaasta ja helvetistä sekä uudesta kristillisestä teologiasta. Tähän kaikkeen Swedenborg ryhtyi valtavalla työkyvyllään ja laati 27 vuotta eli kuolemaansa asti yli kaksi hyllymetriä latinaksi kirjoitettua tekstiä.

Swedenborg kertoo, että hänen teoksensa ovat Herran Toinen Tuleminen: Herra antoi hänelle kyvyn ymmärtää Raamatun spirituaalisen merkityksen sekä seurustella kuolleiden ihmisten eli henkien ja enkeleiden kanssa. Tämä kirja on ensimmäinen kokonaisesitys Suomessa Uuden Jerusalemin opista ynnä henkimaailmasta, taivaasta ja helvetistä sekä nykyisten kristillisten kirkkojen rappiotilasta. Se kertoo myös uudestisyntymisen menetelmän, jolla ihminen pääsee Jumalan ja taivaan yhteyteen ja voi kehittää henkistä älykkyyttään rajattomasti.

Swedenborg lähetti kirjojaan johtaville kirkonmiehille ja yliopistoihin Euroopassa, mutta hänen kirjoituksiaan ei hyväksytty. Tämä ei ollut ihme, sillä hän paljasti, että sekä katolinen kirkko että reformoidut kirkot olivat tuhoutuneet ja lakanneet olemasta yhteydessä Jumalaan ja taivaaseen, minkä Ilmestyskirja ennustaa. Kristillisten kirkkojen johtajat hylkäsivät Swedenborgin teokset aivan kuten juutalaisten johtajat hylkäsivät Herran ensimmäisen tulemisen.

Swedenborg ei perustanut mitään uskonnollista yhteisöä, hän vain kirjoitti ja julkaisi. Hän kuitenkin ennusti, että hänen teoksilleen tullaan myöhemmin perustamaan Ilmestyskirjassa mainittu Uusi Jerusalem, joka on kaikkien kirkkojen kruunu ja viimeinen aito kirkko planeetallamme. Se hävittää kaikki muut uskonnot ja pysyy itse olemassa ikuisesti, kuten Raamatussa ennustetaan. Swedenborgin teologian pohjalle on perustettu mm. Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa pieniä kirkkoja, jotka kuitenkaan tämän kirjan kirjoittajan mielestä eivät ole vielä se ikuinen ja lopullinen Uusi Jerusalem, minkä Swedenborg ennusti. Syyn tähänkin Swedenborg ennustaa kirjassaan Apocalypsis Explicata (Ilmestyskirja Selitettynä, nro 764). Herran Toinen Tuleminen tapahtui ruotsalaisen tiedemiehen välityksellä. Olisiko nyt niin, että Raamatussa ennustettu Uusi Jerusalem alkaisi Suomesta?