Home / Talous / Pietarin kansainvälinen talousfoorumi (SPIEF 2024)
Pietarin talousfoorumi 2024

Pietarin kansainvälinen talousfoorumi (SPIEF 2024)

Pietarissa järjestetään järjestyksessään 27 kansainvälinen talousfoorumi 5–8. kesäkuuta 2024. Pääteemoina muiden muassa ovat moninapaisuuden perusta ja uusien kasvukeskuksien syntyminen. 

 

 SPIEF-talousfoorumi 27

Vuosittainen konferenssi (SPIEF) on järjestetty, vuodesta 1997 alkaen ja tilaisuutta ovat korostaneet vuoropuhelu yhteistyön ja liikesuhteiden kehittäminen. Etsimme kumppaneita jalostaen liiketoimintaa Venäjällä sekä ulkomailla. 

SPIEF-talousfoorumi pyrkii kokoamaan tähän maailmanlaajuiseen talousyhteisöön arvovaltaisimmat asiantuntijat, kuten myös viranomaisten edustajat. Nykyisenä vaikeana historiallisena hetkenä on erittäinkin tärkeää, että kuuntelemme ja kommunikoimme heitä, jotka ymmärtävät monimutkaisia globaaleja prosesseja. 

Tällä hetkellä yli 12 000 ihmistä 128 maasta ja alueelta ovat vahvistaneet osallistumisensa talousfoorumiin. Maailma on jo modifioitunut: muun muassa taloudelliset-, rahoitukselliset- ja teknologisetkeskukset ovat siirtyneet Aasiaan. Afrikasta on jälleen tulossa yksi lupaavimmista … markkinoista, ja Euroopan maat kilpailevat jo nyt maanosan maiden huomiosta.  

Etelä-Amerikan maiden yritykset ovat nousemassa johtaviin asemiin useilla eri talouden aloilla. Venäjän SPIEF mahdollistaa kaikkien näiden maiden yhdistämisen ilman hiillostavaa painetta. Tavoitteena on estää kulissien takaisten salaliittojen ja koalitioiden muodostamisen mitään maata vastaan. Ketään valtiota ei nosteta jalustalle päättämään kaikkea kaikkien puolesta.  Vuorovaikutus tapahtuu kumppanuuden hengessä, jossa kaikki voittavat.  

SPIEF-talousfoorumissa työstetään aiheita keskusteluihin, jotka koskevat muiden muassa jäljempänä mainittua: 

Erikoisesti huomioimme kehityksen kohti monikansallista moninapaista maailmaa, mikä ei perustu salamyhkäisiin säännöstöihin, vaan avoimuuteen. Ne perustuvat kansainvälisen oikeuden tunnettuihin normistoihin. 

Yllä esitettyä painotti puheessaan Venäjän federaation presidentin neuvonantaja sekä toimeenpaneva sihteeri Anton Kobjakov 

 

SPIEF-järjestelykomitean toimitusjohtajan mukaan huomioidaan seuraavaa:  

Foorumiin osallistumisen ovat vahvistaneet Kiina, Iran, Arabiemiirikunnat ja Bolivian presidentti.  Mukana ovat myös Algeria, Etelä-Afrikan tasavalta (RSA) ja Venäjän federaation valtuuskunnat.  Moninapaisuuden lisäksi tärkeitä aiheita ovat luoda kumppanuuksia, jotka auttavat laajentamaan markkinoita, houkuttelevat investointeja sekä muodostavat edellytykset suotuisalle kansainväliselle ilmapiirille. Mukana foorumissa ovat myös koulutuksen parantamiseen tähtäävät kysymykset. 

SPIEF 2024 tapahtuman järjestäjien mukaan pääohjelma tiivistäen käsittää: 

– Valtiollisen omavaraisuuden ja teollisuuden tuottavuuden säilyttäminen 

– Venäjän talouskasvun tärkeimmät vauhdittajat 

– Digitaalisen teknologian kehittäminen 

– Terveen yhteiskunnan ja perinteisten arvojen muodostuminen 

   

Talousfoorumin kehityssuunnat ovat muun muassa: 

[Negatiivisen] globalisaation purkaminen, maailmantalouden reformaatio, luottamuksellisen talouden synnyttäminen ja vahvojen paikallisten talouskeskuksien kehittäminen. 

Oikeudellisuus täysvaltaisuuteen, joka ilmenee mahdollisuutena hankkia tietoa ja julkaista sitä esim.  globalisaatiosta, sotilaallisesta ulottuvuudesta, elintarvikkeista, energiasta, rahoituksesta, teknologiasta, digitalisaatiosta ja kulttuuriin sisältyvästä riippumattomuudesta. Kuten myös voimavarojen tarjoaminen edellä mainittuihin kohteisiin. 

Kansanterveyden ja työmarkkinoiden tarkastelu – Sosiaaliset painopisteet sisäpolitiikassa sekä niiden vakiinnuttaminen. Niin ikään yleisen tietoisuuden lisääminen ja voimistaminen perinteisten arvojen avulla, kokonaisvaltaisen henkilökohtaisen politiikan helpottaminen sekä henkilökohtaisen kypsymisen edistäminen. 

Kansainvälinen yhteistyö ja SPIEF 2023 –tapahtuman vuoropuhelut yrityksien osalta. Tähän osallistuvat valtiot sekä maanosat ovat: Algeria, Brasilia, EAEU-ASEAN, Intia, Kiina, Kirgisia, Latinalainen Amerikka ja Yhdistyneet arabiemiirikunnat. 

Kansakunnan terveyden tila tärkeimpänä taloudellisena voimavarana. Huumeiden turvallisuuteen liittyvät kysymykset, lääketieteen ja lääkealan huipputason tieteellinen kehitys, liikuntapedagogiikka sekä urheilu. 

 

Lopuksi 

Mikäli vertaamme Pietarin talousfoorumin tavoitteita, Davosin Maailman talousfoorumin tavoitteisiin huomaamme seuraavaa: 

Davosissa kokoontuva Maailman talousfoorumi pyrkii globalisaatioon, joka tuhoaa kansat, vähentää väestöä yhteen miljardiin. Vähennetty väestö olisi ympäri maailmaa vaeltavaa ja työtä etsivää orjalaumaa, jotka söisivät heinäsirkkoja. 

SPIEF-foorumi on selvästi enemmän kuin läntinen Davos. SPIEF on humanitäärisempi, vapautta edustava ja houkuttelevampi. 

(Pietarissa parhaillaan kokoontuvassa (27) SPIEF-talousfoorumissa ovat myös mukana pienet- ja keskisuuret yritykset, mikä parhaillaan lisää taloudellista monimuotoisuutta ja edistyksellisyyttä jo tasa-arvoisena ilmiönä, suom. huom.) 

 Vainovalkean toimitus

 

Lähde 

St. Petersburg International Economic Forum (forumspb.com) https://forumspb.com/en/ 

 

About Toimitus

Check Also

ehdokkaat

Venäjälle vihamieliset presidenttiehdokkaat esittäytyvät

Valtamediat ovat aloittaneet aggressiivisen ilmapiirin jatkumisen nostamalla toinen, toistaan syvempään sotapsykoosiin vajonneita presidenttiehdokkaita parrasvaloihin. Näillä …